AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.40 // 6.10.2021

Ricardo Duarte AC Oulun päävalmentajaksi - portugalilainen aloittaa tehtävässä heti

Ricardo Duarte AC Oulun päävalmentajaksi - portugalilainen aloittaa tehtävässä heti

Ricardo Duartella on valmennuskokemusta mm. VPS:sta. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulu on solminut kauden 2023 loppuun saakka ulottuvan sopimuksen portugalilaisen valmentajan Ricardo Duarten kanssa. Sopimus sisältää lisäksi option kaudesta 2024.

Ricardo Duarte aloittaa joukkeen peräsimessä välittömästi, siirtyen Ouluun Ykkösessä pelaavan helsinkiläisen IF Gnistanin päävalmentajan paikalta. AC Oulu kiittää IF Gnistania hyvästä yhteistyöstä siirron aikaistumisessa.

- Ricardon sopimus alkaisi meidän kanssa joka tapauksessa 1.11.2021, joten nyt vain vähän aikaistettiin hänen tuloaan Ouluun. IF Gnistanille isot kiitokset hyvin sujuneesta yhteistyöstä asian ratkaisemisen suhteen.

- Joukkueessa on hurjasti taistelutahtoa jäljellä ja Ricardon tulon myötä saadaan loppuun vielä yksi vaihde toimintaan lisää., kommentoi AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen uuden päävalmentajan saapumista Laivastonsinisiin.

Päävalmentaja Duarte tunnetaan jalkapallotohtorina ja hän on myös työskennellyt Lissabonin yliopistossa apulaisprofessorina jalkapallon koulutusohjelmassa. Ennen IF Gnistanin päävalmentajuutta hän on työskennellyt Suomen Palloliitossa koulutuspäällikkönä.

Hänellä on lisäksi kokemusta apuvalmentajana VPS:n riveissä, portugalilaisen Vitoria FC:n joukkeessa ja myös Marokon U21-maajoukkeessa.

- Ricardo on analyyttinen, pystyy siirtämään vankkaa teoriapohjaansa hyvin käytäntöön ja omaa hyvät vuorovaikutustaidot. Hän on portugalilaisen futiskulttuurin ja ympäristön muovaamaa piinkova ammattilainen, jolla on kokemusta Suomesta jo suhteellisen pitkältä ajalta, summaa Heikkinen Duarten ominaisuuksia valmentajana.

Uusi päävalmentaja astuu kiperään paikkaan. Koko seuran pyrkimyksenä on kääntää kurssia ja säilyttää paikka Veikkausliigassa myös ensi kaudelle.

Lisää uutisia