AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.40 // 5.10.2021

​Arto Tolsa Areenan uusiminen käyntiin jo ensi keväänä

​Arto Tolsa Areenan uusiminen käyntiin jo ensi keväänä

Kuva: Juha Tamminen

KTP:n kotistadionin Arto Tolsa Areenan pääkentän pinta uusitaan ensi keväänä.

Kotkan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina sekä areenan että Katariinan uimalan tarveselvitykset ja päätti käynnistää niiden osalta hankesuunnittelut, mutta tunnusti samalla, että kentän pintaremonttia on kiirehdittävä.

– Kentän pinnan osalta ei voida jäädä odottamaan hankesuunnitelman valmistumista. Ensi vuoden budjettiin täytyy osoittaa 300 000 euroa sitä varten, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sami Virtanen sanoo Kymen Sanomissa.

Hankesuunnitelmien on määrä valmistua keväällä huhti-toukokuussa. Virtasen mukaan niihin aikoihin pitäisi tekonurmimaton uusimisessa olla jo aika pitkällä.

Nykyinen jalkapallonurmi Arto Tolsa Areenalle asennettiin vuonna 2015 ja se alkaa olla elinkaarensa päässä. FIFA-hyväksyntä alustalle on voimassa enää joulukuun puoliväliin saakka.

Pääkentän pinnan uusiminen on ensimmäinen osa areenan kipeästi kaipaamasta remontista. Lisäksi tarveselvityksessä on vuosille 2022–2023 merkitty ns. aurinkokatsomon rakentaminen ja vuosille 2023–2024 takakentän päällystäminen hiekkatekonurmella.

Lähde: Kymen Sanomat
Lisää uutisia