AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.39 // 3.10.2021

Interillä voitokas avaus Mestaruussarjassa (FC Inter-HIFK 2-0)

Interillä voitokas avaus Mestaruussarjassa (FC Inter-HIFK 2-0)

Kuva: Henrik Siiskonen

FC Inter sai loistavan alun Veikkausliigan mestaruussarjaan. Sinimustat jättivät Helsingin IFK:n nollille Veritas Stadionin nurmella sunnuntaina. Ottelu kääntyi toisella jaksolla Interin voittoon maalein 2-0.

Ensimmäinen jakso oli hyvää pelaamista Interiltä ja peli oli selvästi kotijoukkueen kontrollissa. Maaliin palloa ei saatu muutamasta hyvästä paikasta huolimatta. Muun muassa Timo Furuholm jätti käyttämättä yhden mahdollisuuden Benjamin Källmanin poikkisyötöstä. Osuma palloon ei ollut puhtain, minkä myötä sen suunnaksi tuli päätykatsomo.

Myös Källmanille tuli mainittava maalipaikka, kun Petteri Forsellin kulmapotku tippui suoraan maalipyssyn päähän. Pusku suuntautui kuitenkin yli poikkipuun.

Pelaamisesta huomasi, että kummankin joukkueen tunnetasot olivat korkealla. Fyysisyyttä riitti ja kaksinkamppailuihin mentiin kovaa. Inter sai avausmaalinsa vapaapotkun jälkitilanteesta. Forsell pommitti ilkeän pallon kohti HIFK:n maalia, minkä Calum Ward joutui torjumaan eteensä. Källman oli irtopallossa ensimmäisenä ja hänen pieni sutaisunsa riitti maalintekoon tällä kertaa. Osuma oli maalipörssin kärkinimelle kauden yhdestoista.

Interin johtomaalin jälkeen pelin painopiste muuttui. Palloa hallitsi HIFK ja Inter sai aikaan vain piipahduksia hyökkäyspäädyssä. Kotijoukkue kuitenkin kesti punapaitojen pienoisen myllyn. Nollapelin jälleen pelannut Henrik Moisander otti ne, mitä tarvitsi ja mahtui sekaan yksi kovempikin heittäytyminen.

Ottelun ratkaisu nähtiin 87. minuutilla, kun tuoreilla jaloilla juossut Martti Haukioja pääsi vasemmasta laidasta läpi. Aleksi Paananen antoi loistavan syötön pystyyn isoon tyhjään tilaan. Haukioja ei tilanteessa erehtynyt, vaikka hieman jo näyttikin, että yksi kosketus olisi ollut liian pitkä. Haukioja viimeisteli todella pienestä kulmasta vastaan tulleen Wardin jalan vierestä.

Lisää uutisia