AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.39 // 3.10.2021

FC Lahti kukisti KTP:n Haastajasarjan alkajaisiksi (FC Lahti-KTP 2-1)

FC Lahti kukisti KTP:n Haastajasarjan alkajaisiksi (FC Lahti-KTP 2-1)

Kuva: Mikko Mäkelä

FC Lahti aloitti Veikkausliigan Haastajasarjan voitolla, kun KTP kaatui Lahdessa lukemin 2-1. Lahtelaismaaleista vastasivat Altin Zeqiri ja Loorents Hertsi. Vierailijoiden ainokaisen iski Mohamadou Sissoko.

FC Lahti hallitsi ottelua koko ensimmäisen jakson ensi minuuteista lähtien. Vierailija KTP kuitenkin puolusti tiiviisti, eikä lahtelaiset juuri maalipaikkoja saaneet. Kotkalaiset blokkasivat lahtelaisvetoja puolen kymmentä ja maalivahti Anton Lepola hoiti loput. Toisessa päässä torjunut Joona Tiainen ei torjuntatöihin ensimmäisellä jaksolla joutunut.

Aivan jakson lopussa Lahti kuitenkin sai kuparisen rikki. Eemeli Virran tarkka puolenvaihto tuli Altin Zeqirille, joka leikkasi sisään. Hän sai jalkansa vapaaksi ja ampui komean kudin ylähirren kautta sisään. Samoissa 1-0-lukemissa siirryttiin tauolle.

Toisen jakson alku oli jälleen lahtelaisilta vahva. Kymmenen minuutin pelin kohdalla Macoumba Kandji suojasi palloa ja sai vapautettua Loorents Hertsin avopaikkaan. Laitakiitäjä ei erehtynyt vaan sijoitti pallon tarkasti tolpan juureen tuplaten FC Lahden johdon.

Altin Zeqiri ampui tunnin tienoilla kahteen otteeseen. Ensin Anton Lepola onnistui torjumaan pallon kulmaksi. Toisessa laukauksessa Zeqiri liukastui ja hänen jalkansa osui kotkalaispuolustajaan. Ottelun erotuomari Mattias Gestranius näki tilanteessa kortin arvoisen rikkeen ja nosti Zeqirille toisen keltaisen kortin. Näin ollen Lahti joutui alivoimalle viimeiseksi puolituntiseksi.

KTP ei ylivoimasta huolimatta saanut kuitenkaan rikottua lahtelaisten puolustusmuuria. Lahti kykeni hallitsemaan palloa ja kuluttamaan aikaa. Vasta lisäajalla Joona Tiainen joutui ensimmäistä kertaa torjuntatöihin, kun David Ramadingayen pommi oli suuntaamassa lahtelaismaalin yläkulmaan. Tiainen kuitenkin haki laukauksen ja torjui sen kulmapotkuksi. KTP sai pidettyä paineen kuitenkin Lahden päässä ja lisäajan toisella minuutilla Mohamadou Sissoko onnistui jatkamaan keskityksen Lahden maaliin.

Pisteet jäivät Lahteen lopulta lukemin 2-1.

Lisää uutisia