AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.39 // 2.10.2021

Honka ja IFK Mariehamn pistejakoon (FC Honka-IFK Mariehamn 1-1)

Honka ja IFK Mariehamn pistejakoon (FC Honka-IFK Mariehamn 1-1)

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka avasi loppusarjan kotiottelulla IFK Mariehamnia vastaan.

IFK Mariehamn siirtyi 1-0 johtoon alle minuutin pelin jälkeen. Joel Mattsson pääsi karkaamaan Honka-puolustukselta ja sijoitti pallon ohi Tim Murrayn.

Honka sai ottelun edetessä omaa peliään paremmin käyntiin. Honka piti vapaapotkun jälkitilanteesta paineen ja pallon syvällä IFK Mariehamnin alueella. Lopulta Otso Koskinen laukoi boksin rajoilta, mutta yli maalin.

37. minuutilla Hongan tasoitusosuma oli hyvin lähellä. Konsta Rasimuksen matala keksityspallo pomppi Nasiru Banahenen kautta tolppaan. Paluupallosta kutiaan kokeili Ville Koski, mutta Forsman venytti vielä kätensä pallon tielle.

Ottelun 43. minuutti oli käynnissä, kun Honka sai vapaapotkun boksin rajoilta. Demba Savagen vapaapotku pysähtyi muuriin, mutta Banahene pääsi vielä puskemaan jatkotilanteesta. Ghanalaisen yritys meni kuitenkin ohi IFK-maalin. Näin tauolle mentiin vierasjoukkueen maalin johdossa.

Toista nelivitosta oli pelattu kymmenisen minuuttia, kun Mattsson pääsi keskeltä nousemaan pallon kanssa. Murray kuitenkin torjui varmaotteisesti yrityksen.

Seuraavasta tilanteesta Hongan 1-1 tasoitus kävi jälleen hyvin lähellä. Jonas Leväsen kuti pysähtyi kuitenkin tolppaan.

80. minuutilla vaihdosta kentälle tullut Elias Mastokangas kokeili hyvältä tontilta, mutta ei osunut kunnolla palloon.

Honka nousi lopulta tasoihin 82. minuutilla hyvän hyökkäyskuvion päätteeksi. Henri Aalto, Izunna Uzockuwu ja Lucas Kaufmann pelelasivat upeasti yhteen. Jerry Voutilainen lähetti kovan ja matalan pallon maalille, joka kimposi Mikko Sumusalon kautta verkkoon.

Lisämaaleja ei ottelussa nähty, joten pisteet jaettiin loppulukemin 1-1.

Lisää uutisia