AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.39 // 2.10.2021

Ennakko: FC Inter-HIFK

Ennakko: FC Inter-HIFK

Kuva: Henrik Siiskonen

Lokakuun ensimmäisessä ottelussa HIFK matkustaa Mestaruussarjan ensikohtaamiseen Turkuun FC Interin vieraaksi.

Kuntopuntarissa joukkueiden välinen tilanne on tasainen, sillä sunnuntain otteluparista HIFK hävisi ensimmäisen kohtaamisen kotonaan numeroin 4–1 ja toisen taas voitti vieraissa 0–1 lukemin. Viikonlopun kotijoukkue pitää tällä hetkellä lohkossa kolmatta sijaa 39 pisteellä ja IFK säilyi viidennellä sijalla torstain Haka-kohtaamisen jälkeen 33 pisteellä.

Sitten heinäkuun FC Inter on vahvistanut joukkuettaan maineikkaalla keskikenttäpelaajalla Petteri Forsellilla elokuussa edustettuaan Stal Mieleciä Puolan pääsarjassa. Forsellin sopimus päättyi kesällä ja oli vapaa siirtymään turkulaisseuraan.

– Odotan innolla Mestaruussarjaa ja kauden viimeistä kuukautta. Pääsemme haastamaan itsemme parhaimpia joukkueita vastaan ja näkemään kuinka paljon pisteitä saamme kerätty. Tavoittelemme tietysti myös europaikkaa, HIFK:n luotsi Joaquin Gómez sanoo seuran sivuilla.

– Odotettavissa on hyvin taktista pelaamista Interiä vastaan, kuten kahdessa aiemmassakin kohtaamisissa. Kotona olimme hyviä alussa, mutta Inter pääsi rankaisemaan meitä useasti toisella puoliajalla. Vieraissa olimme suvereeneja ja dominoimme koko ottelun ajan ja toivottavasti teemme saman myös huomenna, Gómez lisää.

Mikäli ottelu noudattaa samaa kaavaa kuin kauden kaksi aiempaa kohtaamista, tullaan kentällä näkemään kova vääntö täydestä pistepotista. Kumpikin joukkueista voitti runkosarjassa oman vierasottelunsa. Inter haki keväällä Helsingistä pisteet maalilukemin 1-4. Ottelu ratkesi lukemista huolimatta vasta viimeisen viiden minuutin aikana. Jälkimmäinen kohtaaminen Turussa päättyi punapaitojen 0-1-voittoon.

Inter-puolustaja Lassi Järvenpää arvioi ottelun lähtökohtia.

– Ollaan käyty klippejä läpi, ja ehkä vähän sellaisella revanssimielellä lähdetään otteluun. Mestaruussarjan ottelut ovat ihan oma juttunsa, varmasti jokainen jengi tulee niihin hyvin latautuneina. HIFK yrittää varmasti päästä siihen meidän paikalle, niin yritämme pitää sen omissa käsissämme.

– Taktisesti he ovat hyvin valmennettu joukkue ja he pelaavat hyvää jalkapalloa. Ensimmäisen keskinäisen ottelun tulos hieman valehtelee. Siinä me onnistuimme molemmissa bokseissa hyvin. Toivotaan, että tiedämme mitä pitää tehdä, kun olemme käyneet heidän pelaamistaan läpi, Järvenpää pohtii.

Erotuomari Nevalainen Ville
AET 1 Koskinen Samu
AET 2 Lemettinen Jouni
4.ET Lehtovaara Lina

FC Inter - HIFK Veritas Stadionilla sunnuntaina 3.10. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Interin ja HIFK:n verkkosivut
Lisää uutisia