vko.38 // 26.9.2021

IFK Mariehamn voittoon maalikarkeloissa (IFK Mariehamn-KTP 4-2)

Vahid Hambo pamautti hattutempun alle 10 minuutissa. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn otti sunnuntaina tärkeät pisteet kaatamalla KTP:n maalein 4-2 ottelussa, jonka ensimmäine vartti oli liki vertaansa vailla.

Yleisö ehti tuskin istua paikoilleen, kun alkoi jo tapahtua. Vahid Hambo pamautti Eero Tammisen mainiosti syötöstä IFK:n johtoon jo avausminuutilla ja lisää seurasi. Hambo iski Elias Mastokankaan keskityksestä kotijoukkueen toisen maalin vain muutama minuutti myöhemmin. Kahdeksannella minuutilla IFK sai rangaistuspotkun Mohammed Sissokon käsivirheen myötä ja Hambo täydensi hattutemppunsa 11 metristä.

Ottelu näytti ratkenneen alkuunsa, mutta KTP oli eri mieltä. Kaksi nopeaa kavennusmaalia – ensin Aleksi Tarvonen ja minuuttia myöhemmin Antti Mäkijärvi – kavensi tilanteen 3-2:een jo ennen vartin täyttymistä.

KTP:lla oli tämän jälkeenkin hyvä ote, mutta tolppaa lähemmäs kotkalaiset eivät osuneet ja Oskari Forsman IFK-maalilla venyi pariin huippupelastukseen. Näin tauolle mentiin lukemissa 3-2.

Toisella jaksolla vauhtia riitti edelleen, mutta IFK pääsi jälleen paremmin peliin mukaan. Paikkoja oli molemmilla, mutta enempiä osumia ei nähty ennen aivan loppua. KTP:n satsatessa kaikkensa tasoituksen saamiseksi IFK pääsi vastahyökkäykseen ja Olawale Tehe pääsi sinetöimään kotivoiton.

Voitto nosti IFK Mariehamnin jo viiden pisteen päähän karsintaviivasta. KTP:n asema sarjataulukon hännillä sen sijaan muuttui entistä tukalammaksi.