vko.38 // 23.9.2021

KuPS dramaattiseen voittoon lisäajalla (FC Honka - KuPS 0-1)

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka kohtasi sarjakakkosen KuPS:n kotonaan Tapiolan urheilupuiston keskiviikkoillassa. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta aivan lopussa ja KuPS vei voiton matkaansa.

Ottelun neljännellä minuutilla KuPS-hyökkääjä Aniekpeno Udoh pääsi karkaamaan Honka-puolustukselta, mutta laukaus jäi heikoksi ja Tim Murray torjui helposti.

Honka hyökkäsi vaarallisesti kohti KuPS-maalia ottelun kymmenennellä peliminuutilla. Jerry Voutilainen pelasi Niilo Saarikivelle, joka ajoi vahvasti boksiin. Laukaus kilpistyi KuPS-puolustukseen ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

13. minuutilla Rui Modesto pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta boksin ulkopuolelta lähtenyt kuti karkasi yli maalin.

Puolen tunnin pelin jälkeen Urho Nissilä lähetti hyvän pallon kohti Udohia, mutta Matias Rale sai pidettyä hyökkääjän irti pallosta ja Murray hoiti loput.

Muutamaa minuuttia ennen taukovihellystä syntyi KuPS:n avausjakson paras tilanne. Santeri Haarala laukoi kohti alakulmaa, mutta Murray venytti vielä kätensä pallon tielle. Lopulta peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Maaleja ei ensimmäisen nelivitosen aikana nähty, ja tauolle mentiin lukeissa 0-0.

Honka oli toisella jaksolla vahva erityisesti kulmapotkuissa. 53. minuutilla Jonas Levänen lähetti pallon maalille ja Tapio Heikkilä pääsi puskemaan, mutta päin Johannes Kreidlia.

65. minuutilla Heikkilä oli jälleen iskeä Leväsen kulmapotkusta. Ylärima pelasti kuitenkin kuopiolaiset takaiskulta.

Muutamaa minuuttia myöhemmin KuPS-toppari Paolo Ricardo näytti laukaisutaitoaan, ja tykitti kaukaa vain hieman Honka-maalin ylitse.

Honka oli erittäin lähellä maalia 86. minuutilla. Pallo jäi Dani Hatakan sivurajaheiton jälkeen pyörimään maalille. Edmund Arko-Mensah palautti pelivälineen maalinedustalle, ja Darren Smithin pusku kolahti KuPS-puolustuksen kautta ylärimaan. Pallo putosi vielä alaspäin, eikä ollut kaukana, että se olisi tippunut maaliviivan paremmalle puolelle.

Ottelun loppuhetkillä KuPS kolautti puolestaan ylärimaa kulmapotkutilanteesta.

Ottelu sai lopulta dramaattisen ratkaisun, kun KuPS:ille tuomittiin lisäajan lopulla rangaistuspotku, josta vierasjoukkue iski loppulukemat 0-1.