vko.38 // 23.9.2021

KTP kaatui saappaat jalassa (KTP - FC Lahti 1-2)

Kuva: Mikko Mäkelä

KTP taisteli ja taisteli – jopa viimeiset viisitoista minuuttia vajaalla pelaten – mutta mikään ei riittänyt Veikkausliigan ottelussa FC Lahtea vastaan keskiviikkona. Lahti vei molemmille joukkueille tärkeät kolme pinnaa 2–1 (2–1) tuloksella mukanaan.

FC Lahti teki ensi jaksolla kaksi salamamaalia 12. ja 14. minuutilla. Ensin pitkä hyökkääjä Macoumba Kandji ampui tolppaan. KTP:n puolustus ei ehtinyt hätiin, ja Arlind Sejdiu pääsi tekemään lähes tyhjiin 0–1.

Heti perään 14. minuutilla Lahti prässäsi tiukasti KTP:n päädyssä. Pallo ajautui vieraiden Altin Zegirille, joka pääsi pilkun kohdalta rauhassa laukomaan vieraiden toisin maalin – 0-2 Lahdelleen osuman.

Kotiyleisö huokaili. Tuntui, että KTP:n taidot eivät vain riittäisi; teki mitä vaan, niin vieraat menevät menojaan. Onneksi pelaajat olivat toista mieltä, ja erityisesti Rico Finnäs oli pelipäällä. 33. minuutilla hänet kaadettiin takaapäin, ja koville pelissä joutunut erotuomari Antti Munukka vihelsi oikeutetusti rangaistuspotkun. Pilkun veti varmasti maaliin KTP:n kapteeni David Ramadingaye – 1–2.

Kaiken kaikkiaan ensimmäinen jakso oli tapahtumarikas. Kaikesta näki, että kentällä oli taisteleva KTP. Pelin tasaisuudesta kertovat ensimmäisen jakson tilastot: pallonhallinta KTP 46 prosenttia ja Lahti 54, maalintekoyritykset KTP 5 ja Lahti 4, laukaukset kohti maalia tasan 2–2.

Toisella jaksolla ei maaleja nähty, mutta sitä enemmän yritystä ja tunnetta. 1055 katsojaa saivat nähdä taistelevan ja kohti maalia pelaavan KTP:n, jonka kärkimiehet Tiquinho ja Juan Esnaider eivät kuitenkaan onnistuneet viimeistelyissään. Varsinkin Tiquinholle siunaantui muutama hyvä tekopaikka.

Jälkimmäisellä pelin puolikkaalla KTP teki neljäkin vaihtoa, millä joukkue pyrki maalintekoon: Antti Mäkijärvi tuli Asier Arranzin paikalle ja Aleksi Tarvonen kärkeen Tiquinhon tilalle. Lisäksi Paavo Voutilaisen tilalle tuli Alain Ebwelle ja Rico Finnäsin paikalle Matias Linfors.

Siinä mielessä vaihdot onnistuivat, että KTP pystyi painamaan peliä Lahden päätyyn. Harmi vain, että Esnaider sai pelin toisen varoituksensa huitaistessaan Lahden pelaajaa hyökkäyspäässä ja samalla siis punaisen kortin. Näin KTP joutui viimeiset viisitoista minuuttia pelaamaan vajaalla.

Tämä ei kyllä katsomoon näkynyt – päinvastoin. Koko kaudella ei liene nähty yhtä taistelevaa joukkuetta, kuin mitä KTP oli pelin lopussa. Tulosta ei yrityksistä huolimatta tullut, ja Lahti vei kiivaan pelin pinnat.