AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.38 // 23.9.2021

Hakan sankari Hakala käytti paikkansa - "Tuntuihan se tosi hyvältä"

Hakan sankari Hakala käytti paikkansa - "Tuntuihan se tosi hyvältä"

FC Haka pääsi juhlimaan tärkeää voittoa. (Kuva: Jussi Rämä)

FC Haka otti upean 4-0-voiton SJK:sta Tehtaan kentällä keskiviikkoiltana. Hakan sankarista ei ollut epäselvyyttä, kun 21-vuotias maalivahti Aatu Hakala pysäytti kerta toisensa jälkeen SJK:n yritykset.

Hakala esitti ottelussa nipun hyviä torjuntoja ja kohokohtana oli Tucon nollaaminen rankkarista.

- Puolustimme todella hyvin. SJK sai muutaman aika hyvän paikan, mutta mielestäni pystyimme pitämään aika hyvin kontrollin pelissä. Rokotimme hyvin maalipaikoista ja se oli loistavaa. Hyvä peli kaiken kaikkiaan, Hakala summasi Hakan sivuilla.

Hakaan täksi kaudeksi siirtynyt Hakala debytoi aiemmin tällä kaudella HJK:ta vastaan ja sai nyt uuden näyttöpaikan pelaten toisessa Veikkausliigaottelussaan.

- Tuntuihan se tosi hyvältä. Olen yrittänyt tehdä mahdollisimman paljon töitä ja oli hienoa, että tuli tällainen palkinto tähän vaiheeseen. Oli kyllä hienoa.

Maalivahtipelin osalta Hakalla on tällä hetkellä hyvä tilanne. Kokenut Mika Hilander on ollut tasaisen varma ja nuori Hakala on näyttänyt potentiaalinsa.

- Jokainen mahdollisuus päästä pelaamaan on näytön paikka. Yritän tehdä valmennukselle heidän työnsä mahdollisimman vaikeaksi, virnuili Hakala.

Ottelu oli samalla Hakalan nuoren Veikkausliigauran ensimmäinen nollapeli. Hakalan edellisestä nollapelistä oli ehtinyt kulua lähes päivälleen kaksi vuotta, sillä edelliskerran maali säilyi koskemattomana Kakkosen ottelussa KäPaa vastaan 28.9.2019. Tuolloin Hakala pelasi vielä Gnistanin paidassa.

- Onhan nollapeli tosi tärkeä. Olihan tämä aika mahtavaa, että sai sen tähän paikkaan. Edellisestä nollapelistä oli vähän liian pitkä aika.

Voitolla Haka katkaisi neljän ottelun tappioputken ja nousi samalla pois karsijan paikalta. Tärkeä voitto toi tärkeän energiasysäyksen kohti sunnuntaina siintävää AC Oulu –ottelua.

- Kyllähän tämä auttaa todella paljon ja luo uskoa koko joukkueelle. Tärkeät pisteet tulivat tänään.

Lisää uutisia