AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 22.9.2021

​Taistelu paikasta kuuden joukkoon jatkuu tiukkana – kelle jää seitsemäs sija käteen?

​Taistelu paikasta kuuden joukkoon jatkuu tiukkana – kelle jää seitsemäs sija käteen?

FC Lahti haki keskiviikkona voiton KTP:sta. (Kuva: Mikko Mäkelä)

Veikkausliigan keskiviikon kierros selkeytti asemia kamppailussa kuuden parhaan joukkoon pääsystä vain osin – ja osin vain mutkisti niitä.

Selkeyttä tuli kahden joukkueen osalta. FC Inter varmisti paikkansa Mestaruussarjassa voitolla AC Oulusta. FC Hongan tappio KuPS:lle merkitsi puolestaan espoolaisten jäämistä Haastajasarjaan.

Vähemmän selkeää on sen sijaan se ketkä kolme muuta Mestaruussarjaan etenevät. SJK:lla on tappiostaan huolimatta kahden pisteen etumatka muihin ja FC Lahti, HIFK ja Ilves ovatkin sitten kaikki tasapisteissä. HIFK:lla on etunaan vielä kaksi pelaamatonta ottelua runkosarjaa. Yhden kohtaloksi jää jäädä Mestaruussarjan ulkopuolelle.

Selkeästi todella isot panokset on sunnuntaina runkosarjan päätöskierroksen ottelussa SJK – FC Lahti. Ilves kohtaa kotonaan FC Hongan ja HIFK matkaa KuPS:n vieraaksi. HIFK:lla on jäljellä sen jälkeen vielä rästipeli FC Hakan vieraana. SJK:n ja FC Lahden kohtaaminen takaa sen, että sekä HIFK:lle että Ilvekselle riittää voitto varmasti kuuden joukkoon pääsyyn.

Tasapisteiden päädyttäessä FC Lahdella on etunaan muita parempi maaliero, kun Ilves taas todennäköisesti jää maalierovertailussa kakkoseksi muilla.

Lisää uutisia