vko.38 // 22.9.2021

HIFK voitti Stadin derbyn (HJK-HIFK 0-2)

Kuva: Niklas Günsberg

HIFK nappasi Stadin derbyssä tärkeän 2-0-voiton. HIFK:n sankari oli molemmat maalit viimeistellyt Kei Kamara.

Ottelu lähti käyntiin sähköisesti ja Klubi onnistui hankkimaan välittömästi kaksi kulmapotkua. HIFK:n puolustuksella ei kuitenkaan ollut vaikeuksia tilanteiden purussa.

HJK loi ensimmäisen kunnon tekopaikan 20. minuutilla. Casper Terho harhautteli itsensä oikealta laidalta keskityspaikkaan ja tarjoili boksiin Roope Riskille, jonka suoraan syötöstä lähtenyt laukaus painui kuitenkin niukasti etukulmasta ohi. Vain pari minuuttia myöhemmin Tim Sparv kokeili kaukaa, mutta Calum Ward HIFK:n maalilla torjui vedon ongelmitta.

Vierailija HIFK sai hyökkäykseensä uutta tehoa avausjakson edetessä ja onnistuikin iskemään ottelun avausosuman reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Maalinedustalle yksin unohtunut Kei Kamara pääsi laukomaan lähietäisyydeltä pallon Hugo Kedon selän taakse.

Seuraavaksi oli jälleen Riskin paikka koittaa maalintekoa. Tällä kertaa Sebastian Dahlström antoi erinomaisen syötön hyökkääjälle, mutta Ward onnistui vaivoin torjumaan Riskin laukauksen.

HJK jatkoi painostustaan jakson lopun häämöttäessä, ja Terholle avautui erinomainen tekopaikka Jairin syötöstä. Nuorukaisen laukaus painui kuitenkin suoraan Wardin syliin.

HJK ei selvästä hallinnasta huolimatta onnistunut tasoittamaan ottelua ennen taukovihellystä ja tauolle siirryttiin HIFK:n johdossa.

Klubi hallitsi ensimmäistä nelivitosta, mutta HIFK oli tehokkaampi. HJK onnistui murtautumaan useasti laadukkaisiin tekopaikkoihin, mutta viimeistelyistä uupui kliinisyys.

HJK aloitti toisen jakson väkevästi ja pelin painopiste painui Klubipäädyn edessä puolustaneen HIFK:n päätyyn.

Klubin hallitessa ottelua HIFK:n muodostelma laskeutui puolustamaan entistä lähemmäksi omaa maaliaan. Päävalmentaja Toni Koskela reagoi tähän tekemällä ensimmäisen vaihdon ja Filip Valenčič korvasi Dahlströmin kentällä. Pian seurasi toinen vaihto David Brownen tullessa Santeri Hostikan tilalle.

HJK:n alkurynnistyksen laannuttua HIFK sai jälleen pallollista peliään parempaan kuntoon, ja tulos oli avausjakson kaltainen. Vierailijat onnistuivat pallonriiston jälkeen pelaamaan jälleen pelivälineen maalinedustalle Kamaran ulottuville, ja sierraleonelainen iski ottelun toisen osumansa liki identtisellä tavalla.

Välittömästi toisen takaiskun jälkeen Riku Riski vaihdettiin Sparvin tilalle. Vain muutaman minuutin kentällä oltuaan Riku Riski pääsi vetopaikkaan, mutta Ward oli jälleen tilanteen herra ja torjui vedon kulmapotkuksi.

Vaihdosta sisään tullut Valenčič oli lähellä kaventaa pelin 84. minuutilla, mutta slovenialaisen tulinen vapaapotku kilpistyi Wardin torjuntaan.

HJK jatkoi kavennuksen hakemista vimmatusti, mutta HIFK:n puolustus ei ollut Töölön illassa yllätettävissä, ja näin vierailijat veivät täyden pistepotin 2-0 lukemin.