AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 12.9.2021

Niilo Mäenpää pääsi kuittaamaan veljelleen – ”Muuten hän alkaa kettuilemaan pelin jälkeen”

Niilo Mäenpää pääsi kuittaamaan veljelleen – ”Muuten hän alkaa kettuilemaan pelin jälkeen”

Niilo Mäenpää pääsi juhlimaan voittoa tutuissa maisemissa. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn haki tärkeät pisteet Valkeakoskelta lauantaina kaatamalla FC Hakan 2-1. IFK:n molempien maalien syöttäjänä toimi Mäenpää. Ensimmäisen syötti Aapo ja toisen Niilo.

IFK Mariehamn jatkoi nousujohtoista virettään ottamalla toisen voittonsa kolmesta edellispelistä. Samalla ahvenanmaalaiset kiilasivat Hakan ohi sarjataulukossa.

- Todella tärkeä voitto. Pääsimme nyt Hakan ohi. Meillä oli aika pitkä tappioputki tuossa kesällä, mutta Ilveksestä otimme hyvän voiton ja KuPS:aa vastaan meillä oli hyvä peli. Todella tärkeä voitto meille ja tästä on hyvä jatkaa, Mäenpää pohdiskeli ottelun jälkeen.

Ottelun panokset näkyivät kentällä. Pelillisiä hienouksia Tehtaan kentällä ei juuri nähty, mutta taistelua sitäkin enemmän.

- Aika paljon oli kamppailuja ja tunteet vähän nousivat pintaan, niin kuin kuuluukin. Oli hienoa olla kentällä.

Tehtaan kenttä on Mäenpäälle tuttu paikka, sillä hän pelasi Hakassa vuosina 2015-17.

- Kyllä tämä on aika erityinen. Tulin tänne nuorena ja pelasin täällä kolme vuotta. Kehityin täällä paljon pelaajana ja sain hyvät eväät uralleni. Olen siitä kiitollinen Valkeakoskelle, Hakalle ja kaikille valmentajille, jotka auttoivat minua täällä. Tämä on erityinen paikka tulla pelaamaan ja ehkä mukana on vähän lisäjännitystä omalta osalta mukana, kun tulen tänne pelaamaan.

Niilo Mäenpään kaksoisveli Aapo syötti Eero Tammisen maalin ensimmäisellä puoliajalla ja Niilo teki esityön Yanga Balison toiseen maaliin.

- Aapo heitti hyvän keskityksen ja ajattelin, että pakko minunkin on syöttää tai muuten hän alkaa kettuilemaan pelin jälkeen, Niilo heitti.

Lisää uutisia