AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 8.9.2021

Kanerva myönsi Ranskan paremmuuden – ”Olimme askeleen jäljessä”

Kanerva myönsi Ranskan paremmuuden – ”Olimme askeleen jäljessä”

Markku Kanerva myönsi Ranskan olleen askeleen edellä. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Huuhkajat tunnustamaan Ranskan paremmakseen tiistai-illan numeroin 0-2. Ottelun jälkeen Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva myönsi Ranskan olleen ottelussa edellä.

Ranska hallitsi peliä ja iski kahdesti maalitykki Antoine Griezmannin toimesta. Kanervan mukaan Ranska näytti miksi se on hallitseva maailmanmestari.

- Vaikea pelihän se oli ja Ranska osoitti tasonsa. Emme päässeet ihan parhaimpaamme tänään. Tiesimme, että tämä on tämän karsinnan vaikein matsi, ja sitä se tosiaan oli. Kyllä Ranskan yksilötaito, fyysisyys, pelinopeus sekä yksittäisten pelaajien nopeus tuli tänään esiin. Olimme askeleen jäljessä. Se, miten sitä voi kompensoida, on tiiviillä puolustuspelillä, mutta tänään se ei ihan onnistunut, Kanerva harmitteli Huuhkajien Twitter-tilin haastattelussa ottelun jälkeen.

Suomen kannalta ottelun puhutuin tapaus nähtiin loppuhetkillä, kun Paul Pogba kopautti Teemu Pukkia jaloille rangaistusalueella, mutta tilanteesta ei vihelletty rangaistuspotkua. Kanerva näki tilanteen eri lailla kuin ottelun erotuomari.

- Hyökkäyspelissä saimme muutamia aihioita ja pientä jossiteltavaa tuosta viime hetken pilkkutilanteesta. Katsoin sen hidastettuna ja mielestäni se näytti selvältä. Tuomari sanoi, että oli niin kevyt kosketus, mutta veikkaanpa että jos olisi toiseen suuntaan tullut, niin pallo olisi ollut pisteellä, Kanerva heitti.

- Kokonaisuudessaan pojat panivat itsensä likoon ja väsy tuli monelle pelaajalle. Kyllä he kovasti tekivät duunia ja parhaansa antoivat. Sitä minä aina vähintään vaadinkin, Kanerva päätti.

Lisää uutisia