AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 7.9.2021

Markku Kanerva heittää paineet vastustajalle: ”Ranska on ennakkosuosikki”

Markku Kanerva heittää paineet vastustajalle: ”Ranska on ennakkosuosikki”

Markku Kanerva johdattaa Huuhkajat Ranskan kimppuun. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajat kohtaa tiistai-iltana tärkeässä MM-karsintaottelussa Ranskan. Kyseessä on lohkon kärkipeli, sillä Ranska johtaa lohkoa ja Suomi tulee toisena.

Ranskalla on koossa viiden ottelun jälkeen yhdeksän pistettä, kun taas Suomella on kolmen ottelun jälkeen viiden pisteen saldo. Ranskan peli on hieman takkuillut, kun se jäi edellispeleissään tasapeleihin Bosnia-Hertsegovinaa ja Ukrainaa vastaan. Suomen päävalmentaja Markku Kanerva tiedostaa kuitenkin ottelun lähtökohdat Ranskan viimeaikaisista tuloksista huolimatta.

- Ilman muuta Ranska on ennakkosuosikki ja he varmasti odottivat itse, että heillä olisi enemmän pisteitä tässä vaiheessa. Kyllä se heillekin painetta luo. Meidän kohdalta puhuttiin pakkovoitosta Kazakstania vastaan, niin heillä on samanlainen tilanne, että Suomi pitää kellistää. Toivottavasti se tuo jonkinlaista väkinäisyyttä heidän esitykseen, Kanerva ennakoi maanantain lehdistötilaisuudessa.

Suomella on hyviä muistoja Ranskasta viime vuodelta, kun Suomi kaatoi Ranskan vieraskentällä 2-0. Tällä kertaa Huuhkajat ei pääse iskemään puskista, vaan tappio on varmasti ranskalaisten tuoreessa muistissa.

- Silloin kyseessä oli harjoitusottelu ja molemmilla joukkueilla oli vähemmän peliaikaa saaneita kehissä. Se ei mielestäni vähennä millään tavalla voiton arvoa. Kyllä se varmasti henkisesti vaikuttaa Ranskaan, etteivät he tule missään nimessä meitä aliarvioimaan. Se on aivan saletti. He hakevat revanssia kotiyleisön edessä. Tupa on aika täynnä ja meteliä varmasti tulee. Paras tapa heitä järkyttää, on tehdä maali heti siihen alkuun, ja saa nähdä miten yleisö siihen sitten reagoi, Kanerva mietti.

Ranskan ja Suomen välinen ottelu alkaa kello 21.45.

Lisää uutisia