AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.36 // 7.9.2021

Huuhkajille tappio Ranskassa

Huuhkajille tappio Ranskassa

Urho Nissilä oli Huuhkajien avauskokoonpanossa. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomi joutui taipumaan Ranskalle MM-karsintaottelussa. Ranska voitti Lyonissa pelatun ottelun 2-0 (1-0).

Suomi oli ensimmäisellä puoliajalla pirteä ja sai alkupuolella luotua puolittaisia paikkoja. 24. minuutilla Ranska kuitenkin iski, kun hienon syöttökuvion päätteeksi Antoine Griezmann viimeisteli tyylikkäästi johtomaalin.

Toisen puoliajan alussa Ranska iski toistamiseen ja Griezmann oli jälleen asialla. Atletico Madridin hyökkääjätähti ohitti Lukas Hradeckyn pienestä kulmasta.

Toisen maalin jälkeen Ranska kontrolloi ottelua eikä Suomi saanut luotua kunnon paikkoja. Lähimmäksi Suomi pääsi 87. minuutilla, kun Teemu Pukki katkaisi ranskalaispelaajan syötön rangaistusalueella, mutta hänet kaadettiin ennen kuin hän ehti saada laukausta aikaiseksi. Erotuomari ei nähnyt tilanteessa rikettä.

Suomen EM-karsinnat jatkuvat lokakuussa kahdella ottelulla. 9.10. Ukraina vierailee Helsingissä ja 12.10. Suomi käy Kazakstanissa.

Huuhkajien kokoonpano:
Lukas Hradecky, Nikolai Alho (81. Jukka Raitala), Leo Väisänen, Paulus Arajuuri, Daniel O'Shaughnessy, Jere Uronen (63. Pyry Soiri), Urho Nissilä (73. Kaan Kairinen), Rasmus Schüller (63. Onni Valakari), Glen Kamara, Joel Pohjanpalo (73. Fredrik Jensen), Teemu Pukki

Lisää uutisia