vko.35 // 5.9.2021

KuPS haki pisteet Maarianhaminasta (IFK Mariehamn - KuPS 0-1)

Sunnuntain ainoa Veikkausliigan ottelu IFK Mariehamn - KuPS päättyi kuopiolaisten voittoon niukasti lukemin 0-1.

Ottelun ainoan osuman viimeisteli KuPS:n Santeri Haarala 65. peliminuutilla.

KuPS joutui lähtemään otteluun ilman maajoukkuekomennuksillaan olleita Urho Nissilää, Taneli Hämäläistä, Daniel Carrilloa ja Janis Ikaunieksia. Keskellä maajoukkuetaukoa pelattu ottelu oli lähtökohdiltaankin KuPS:lle vaikea, mutta keltapaidat taistelivat tärkeät pisteet kentällä.

KuPS pyrki pelaamaan omilla vahvuuksillaan ottelun alusta asti, mutta aktiivinen kotijoukkue pyrki tekemään vieraiden pelin vaikeaksi – siinä myös onnistuen.

Ottelun ensimmäinen vajaa puolituntinen pelattiin tasaisissa merkeissä, mutta ottelun ensimmäinen huippupaikka siunaantui kotijoukkue IFK:lle. Mohammed Abubakari pääsi syöttökombinaation päätteeksi laukomaan rankkarialueen rajalta 25. minuutilla, mutta laukaus viuhui niukasti etutolpan ohi.

Pari minuuttia Abubakarin paikasta KuPS onnistui rakentamaan ensimmäisen kunnon paikkansa. Aniekpeno Udohin yllättävä kääntölaukaus rankkarialueen sisältä painui takanurkkaa kohti, mutta IFK-vahti Oskari Forsman venyi torjuntaan.

Ensimmäisen puoliajan viimeisillä minuuteilla KuPS sai vapaapotkun 20-metristä. Anton Popovitch laukoi tulisesti, mutta pallo kimmahti takaisin peliin maalin ylärimasta. Tauon viettoon lähdettiin maalittomissa tasalukemissa.

Toiselle puoliajalle KuPS tuli terävämmin ja joukkue pystyi vyörymään monipuolisilla hyökkäyksillään IFK:n alueelle. Tunnin pelin jälkeen KuPS teki ottelun ensimmäisen vaihtonsa, kun Santeri Haarala otti kentällä Axel Vidjeskogin paikan.

Haarala ennätti olla kentällä ainoastaan viisi minuuttia, kun Ilves-kasvatti paukautti pallon IFK-maaliin. KuPS pelasi pienen kombinaation jälkeen pallon rangaistusalueen sisään Haaralalle, joka laukoi tulisesti pallon takanurkkaan. Maali oli hyökkääjälle kauden neljäs täysosuma Veikkausliigassa.

Johto-osuman jälkeen kuopiolaisilla oli jälleen vaikeampaa saada omaa pelaamistaan rullaamaan ja joukkue joutui enemmän puolustuskannalle. IFK painosti ottelun lopun vahvasti KuPS:n puolustusta, mutta joukkue kesti loppuun asti takaiskuitta. Taistelemalla saavutetut kolme pistettä maistuivat joukkueelle päätösvihellyksen soitua.

Voiton myötä KuPS kavensi eron HJK:hon sarjataulukon kärjessä kuuteen pisteeseen. IFK Mariehamn puolestaan jatkaa karsijan paikalla.