AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 5.9.2021

"IFK pelasi hyvin" - Valakarilta kehut myös vastustajalle

"IFK pelasi hyvin" - Valakarilta kehut myös vastustajalle

Simo Valakari iloitsi vaikean kautta saadusta voitosta. (Kuva: Juha Leskinen)

KuPS haki todellisen työvoiton sunnuntaina, kun IFK Mariehamn kaatui Wiklöf Holding Arenalla tiukan taiston jälkeen 1-0.

KuPS:n pelaaminen ei Maarianhaminassa kerännyt tyylipisteitä, mutta joukkueen rutiinitaso riitti voittoon.

- Tämä oli yksi kauden tärkeimmistä voitoistamme. Rästipeli, joka oli jäänyt pelaamatta, konkretisoi nyt myös sarjataulukkoon ja pisteet olivat meille todella tärkeät. Lähtökohdat otteluun eivät olleet helpoimmat, mutta joukkue näytti jälleen venymiskykykään, KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari kommentoi.

Itse ottelua päävalmentaja piti vaikeana ja Valakari antoikin taiston tauottua ansaittua tunnustusta vahvasti pelanneelle kotijoukkueelle.

- Pelillisesti meillä oli vaikeaa varsinkin ottelun ensimmäisellä puoliajalla. IFK pelasi hyvin ja he laittoivat meidät tekemään virheitä, ja sitä kautta he pääsivät vastahyökkäyksiin. IFK onnistui myös ajoittain pitämään palloa pitkiäkin ajanjaksoja. Ensimmäisen puoliajan jälkeen tauko tuli kannaltamme hyvään paikkaan ja toinen jakso oli paremmin kontrollissamme, Valakari arvioi.

Voittomaalin iskenyt Santeri Haarala nousi joukkueen sankariksi ja päävalmentaja kehuikin vaihdosta ratkaisijaksi noussutta hyökkääjäänsä.

- Santeri tuli vahvasti sisään ja olen todella iloinen hänen onnistumisestaan. Sane on ollut todella tärkeä pelaaja meille koko kauden, vaikka viime aikoina hän ei ole paljoa pelannutkaan. Hän tuli kentälle vahvasti ja teki maalin, jolla pystyimme ottamaan tärkeät pisteet, päävalmentaja iloitsi.

Neljän avainpelaajan poissaolo näkyi KuPS:n työkalupakissa siinä, ettei joukkueella ollut liikaa vaihtoehtoja isompiin muutoksiin.

Lisää uutisia