vko.35 // 4.9.2021

​Huuhkajat voittoon Kazakstanista – MM-karsintalohkon kakkoseksi

Joel Pohjanpalo on osunut. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajat otti lauantaina ensimmäisen voittonsa MM-karsinnoissa, kun Kazakstan kaatui Olympiastadionilla 1-0, ja nousi samalla kakkoseksi tasaisessa karsintalohkossa.

Suomi aloitti ottelun vahvemmin ja painoi pelin Kazakstanin päätyyn, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei nähty. Kazakstan pääsi pian myös peliin mukaan ja onnistui muutaman puolittaisen paikan Lukas Hradeckyn maalille myös luomaan. Ensimmäinen todellinen maalipaikka tuli kuitenkin Suomelle, kun Teemu Pukki pelasi Onni Valakarin nokikkain Kazakstanin maalivahti Igor Shatskyin kanssa. Shatskyi pystyi kuitenkin peittämään Valakarin laukauksen.

Tämä jälkeen ote siirtyi jälleen selkeästi Suomelle, joka liikutti pallo kärsivällisesti ja haki aukkoja syvälle vetäytyneestä Kazakstanin puolustuksesta. 33. minuutilla Robert Taylor pääsi laukomaan parista kymmenestä metristä hyvän hyökkäyksen päätteeksi, mutta Shatskyi venytti torjuntaan. Muutama minuutti myöhemmin oli Pukin vuoro laukoa, mutta veto painui niukasti ohi vasemman tolpan.

Tauon alla Kazakstankin pääsi jälleen hyökkäämäänkin, mutta kaikkineen avausjakso oli Huuhkajien hallintaa. Tauolle Olympiastadionilla mentiin kuitenkin maalittomissa tasanumeroissa.

Toisen jakson alkuminuuteilla Hradecky sai olla hereillä torjuakseen Yan Vorogovskiyn kovan laukauksen Kazakstanin aloitettua jakson pirteästi. Ote alkoi kuitenkin pian siirtyä taas Suomelle ja 55. minuutilla akseli Pukki – Valakari oli jälleen lähellä onnistua, mutta Shatskyi torjui taas Valakarin laukauksen. Hetkeä myöhemmin Taylor ja Pukki puolestaan pelasivat hyvin yhteen ja Pukin laukaus lipui niukasti ohi takatolpan.

Hieman ennen tunnin täyttymistä paine toi tulosta. Jere Urosen keskitys löysi maalinedustalta Joel Pohjanpalon, joka pusku painui takanurkkaan ja numerot olivat 1-0.

Suomen johtomaalin jälkeen peli jälleen tasaantui, mutta ote pysyi hyvin isäntien hallussa. Suomi sai vaihtojen kautta vielä lisää virtaa peliinsä ja piti johtoasemansa varmasti loppuvihellykseen saakka. Voiton myötä Suomella on kolmesta ottelusta koossa viisi pistettä ja sijoitus karsintalohkossa Ranskan jälkeen toinen.