AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.35 // 31.8.2021

​​Ykkösessä iso ottelu tiistaina – VPS ja TPS kärkipään taistelussa

​​Ykkösessä iso ottelu tiistaina – VPS ja TPS kärkipään taistelussa

Steven Morrissey on pelaava legenda Vepsussa. (Kuva: Juha Tamminen)

Tasaisessa Ykkösen kärkipään taistelussa kaikki joukkueet saavat täyteen 19 pelattua ottelua keskiviikkona pelattavan VPS-TPS:n myötä.

Kärkikuusikko on vain kahdeksan pisteen sisällä RoPS:n johtaessa joukkoa. VPS lähtee keskiviikon otteluun kakkossijalta viisi pistettä RoPS:n takana ja TPS puolestaan neljänneltä sijalta kaksi pistettä vaasalaisista.

Viime aikoina VPS on ollut hyvässä vireessä erityisesti kotonaan. Tästä pelaaja antaa kehut joukkueen uudelle päävalmentajalle Jussi Nuorelalle, joka tarttui ruoriin kesäkuussa.

– On ollut mukavaa pelata hänen alaisuudessaan, Vepsun kokenut kärkimies Steven Morrissey kertoo Ilkka-Pohjalaiselle.

– Rehellisesti sanottuna joukkueen ympärillä on ollut uuden valmentajan alaisuudessa erilainen energia. Pelaajat ovat vähän innokkaampia ja fokusoituneempia, eivätkä jännitä pelejä niin paljon, Morrissey avaa.

Nuorelan johdolla VPS nousi elokuussa lähelle Ykkösen piikkipaikkaakin, mutta se kirposi viikonlopun 2-3 -vierastappiossa RoPS:aa vastaan. Taistelu sarjanoususta ei silti ole hetkeen päättymässä ja keskiviikon ottelu on sen kannalta erittäin tärkeä.

– Viime aikoina TPS on pelannut paremmin kuin alkukaudesta. He ovat varmasti tiukka vastustaja, Morrissey uskoo.

Kauden päätteeksi Morrisseyn VPS-sopimus on katkolla. Jatkosuunnitelmistaan jo kaudella 2011 ensi kertaa VPS-paidan ylleen pukenut Morrissey ei suostu kommentoimaan mitään, vaan kuittaa kysymyksen toteamalla, ettei kaudesta 2022 ole käyty seuran kanssa vielä neuvotteluja.

– Tietysti haluaisin pysyä Vaasassa, mutta nyt keskityn meneillään olevaan kauteen. Sarjanousu on tällä hetkellä ainut asia, mikä merkitsee.

Lisää uutisia