AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.34 // 24.8.2021

Mika Ojala FC Interin Hall of Fameen uutena jäsenenä

Mika Ojala FC Interin Hall of Fameen uutena jäsenenä

Mika Ojala palkittiin paikalla Hall of Famessa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin paidassa upean uran pelannut Mika Ojala on seuran Hall of Fame -kunniagallerian uusin jäsen. Suomen mestaruuden vuonna 2008 ja Suomen Cupin vuosina 2009 ja 2018 voittanut Ojala on kaikkiaan kunniagallerian 17. jäsen.

272 Veikkausliigan ottelua sinimustissa pelannut Ojala palkittiin Veritas Stadionilla viikonloppuna Ilvestä vastaan pelatun liigaottelun yhteydessä. Tuore kunniajäsen kertoi mietteensä palkitsemisen jälkeen.

– Tuntuu tosi hyvältä ja hienolta kunnialta saada tämä kunnianosoitus. Inter on ollut minun elämässäni ja urallani se ykköspaikka olla. Täällä olen saanut kasvaa pelaajaksi ja myös ihmisenä kasvaa. Olen äärimmäisen onnellinen, että olen saanut luoda tällaisen uran Interin kanssa. Paljon, paljon hyviä muistoja ja menestystä on saatu aikaiseksi. Todella hieno vastaanottaa tällainen palkinto, 73 liigamaalia seuralle pyssyttänyt legenda tunnelmoi.

Ammattilaisuransa loppumisesta Ojala kertoi viime vuoden lopulla. Näin hänen viimeiseksi ammattilaisseurakseen jäi Inter, jonka paidassa hän pelasi kauden 2019 loppuun saakka. Ura Interissä päättyi sopimusneuvotteluiden kariutumiseen varmasti sekä seuran että pelaajan suunnitelmien vastaisesti.

Ojala pohti, mitkä asiat tulevat hänelle arvokkaana hetkenä ensimmäisenä mieleen, kun hän katsoo peliuraansa Interissä taaksepäin.

– Se, mitä olemme pystyneet saavuttamaan osan pelaajien ja fanien kanssa yhdessä. Paljon olen saanut kokea positiivisia asioita ja sitten joitakin vähemmän positiivisia asioita. Mestaruus, Cupin voitot ja muut saavutukset on ollut hieno jakaa muiden ihmisten kanssa. Se on ihan ykkösjuttu, Ojala arvioi.

Voittopokaalien lisäksi Ojala voitti Interissä kolme hopeaa Veikkausliigassa ja hänet valittiin peräti kolmesti Veikkausliigan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi.

Lisää uutisia