AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.33 // 17.8.2021

"Nollapelien myötä voimme pelata paineettomammin" - Haka on tilkinnyt puolustuksensa

"Nollapelien myötä voimme pelata paineettomammin" - Haka on tilkinnyt puolustuksensa

Luiyi De Lucas kiittelee koko Hakan joukkueen puolustuspeliä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka on napannut kahdesta edellispelistään voiton ja samalla oma maali on pysynyt peleissä koskemattomana. Hakan puolustuksen yksi kulmakivistä, Luiyi de Lucas, kiittelee joukkueen taisteluilmettä.

Nollapelit ovat olleet Hakalle harvinaista herkkua Veikkausliigassa. Viime kaudella oma pää pysyi puhtaana vain kahdesti, mutta tällä kaudella nollapeli on nähty neljä ja nyt alla on jo kaksi nollapeliä. De Lucasin mukaan koko joukkue ansaitsee kiitosta tiivistyneestä puolustuspelaamisesta.

– Pelaajat ovat uhrautuneet puolustuksellisesti koko pelin alusta loppuun, de Lucas kiittelee.

Nollapelit tuovat samalla varmuutta koko joukkueen tekemiseen, ja luonnollisesti antavat myös paremmat lähtökohdat voittaa otteluita.

– Nollapelien myötä voimme pelata paineettomammin. Olemme tällä kaudella päästäneet maaleja lähes joka pelissä, ja sen jälkeen edessä on aina ylämäki, muistuttaa de Lucas.

Koskilaiset saivat edelliskotipelissään voittoputken auki kaataessaan FC Interin. Haka taisteli lähes tunnin miehen vajaalla napaten arvokkaat pisteet hienosti pelaajia tsempanneen kotiyleisön edessä. Sama taisteluilme oli nähtävissä myös vierasottelussa FC Lahtea vastaan, kun Haka katkaisi lahtelaisten 12 mittaisen tappiottomien otteluiden putken 2-0-voitolla.

Haka-fanien suosikiksi noussut de Lucas on yksi Hakan taistelun ruumiillistumista. Dominikaanisen tasavallan maajoukkuemies ei pelkää laittaa kroppaansa likoon joukkueen puolesta ja sama on tällä hetkellä nähtävissä koko joukkueessa.

– Ensimmäinen kotivoitto Interiä vastaan oli erittäin tärkeä, sillä pelasimme ison osan miehen vajaalla. Siitä huolimatta pystyimme selättämään vaikeudet ja voittamaan pelin. Se kasvatti meistä vahvemman, ja nyt taistelemme soturien lailla toistemme puolesta. Se on näkynyt viime peleissä.

Lisää uutisia