AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.32 // 15.8.2021

"Kilpailu pelipaikoista on tasainen ja kova" - Hongalla riittää vaihtoehtoja

"Kilpailu pelipaikoista on tasainen ja kova" - Hongalla riittää vaihtoehtoja

Henri Aalto näkee kovan kilpailun vievän Honkaa eteenpäin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka lähtee maanantain otteluun SJK:n vieraana Veikkausliigan kahdeksannelta sijalta, mutta suunta näyttää ylöspäin.

Pisteitä on kasassa kahdeksantoista ja ero sekä seitsemäntenä olevaan Ilvekseen, että tällä hetkellä kuudennella sijalla viimeistä yläloppusarjapaikkaa hallussaan pitävään HIFK:hon on vain kaksi pistettä. Taisto yläloppusarjan paikoista käy siis kuumana.

Hongassa vastuuta on tällä kaudella tullut laajalle ryhmälle, sillä minuutteja Veikkausliigassa on saanut kaksikymmentäneljä eri pelaajaa. Moni vielä ensiaskeliaan pääsarjatasolla ottava pelaajakin on noussut jo suureen roolin, kuten ensimmäiset liigaminuuttinsa tällä kaudella saaneet Matias Rale ja Otso Koskinen, sekä viime kaudella debytoineet, mutta hyvin vähälle vastuulle silloin jääneet Ville Koski ja Niilo Saarikivi.

– Kilpailu pelipaikoista on tasainen ja kova. Jokaiselle paikalle on vaihtoehtoja ja terveystilanne on melko hyvä. Kilpailutilanne on käytännössä aina sekä joukkueen että yksilön etu, se pakottaa parhaaseen valmistautumiseen ja suorittamiseen, Aalto sanoo.

Eniten minuutteja on kellottanut maalivahti Tim Murray, joka on ainoana pelannut kaikki Veikkausliigakauden ottelut alusta loppuun. Murrayn lisäksi Lucas Kaufmann, Aalto ja Konsta Rasimus ovat saaneet toistaiseksi tililleen yli tuhat peliminuuttia. Viime kierroksella debyyttinsä tekivät uusi vahvistus Izunna Uzochukwu, sekä Hongan oma kasvatti, 19-vuotias Pauli Katajamäki.

SJK - FC Honka OmaSp Stadionilla maanantaina 16.8. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia