AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 14.8.2021

"Olen odottanut pitkään" - Matias Ojala pelaa Veikkausliigaa Oulussa 11 vuoden tauon jälkeen

"Olen odottanut pitkään" - Matias Ojala pelaa Veikkausliigaa Oulussa 11 vuoden tauon jälkeen

Matias Ojalalle lauantain ottelu on erityinen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter kohtaa lauantaina täksi kaudeksi Veikkausliigaan takaisin nousseen AC Oulun.

Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta liigatasolla on vierähtänyt tovi, sillä edellisen kerran, kun Oulu kohdattiin, joukkueen paidassa viilettivät muun muassa Mika Nurmela ja sinimustille varsin tuttu Frank Jonke.

Vuosi oli 2010. Oulu säilyi tuolloin liigassa, mutta ennen kuin kausi 2011 ehti startata, niin talven aikana AC Oululta evättiin monien vaiheiden jälkeen liigalisenssi, jonka seurauksena joukkue päätyi pelaamaan Ykköstä. Piipahdus Ykkösessä venyi vuosikymmeneen.

Nykyisin Interin keskikentällä sahaava Matias Ojala otti tuohon aikaan ammattilaisuransa ensiaskelia. Liigadebyytti tuli Oulussa kaudella 2010, kun Ojalalla oli ikää 15 vuotta, viisi kuukautta ja 12 päivää. Nyt hän palaa ensimmäistä kertaa kaupunkiin muun joukkueen paidassa.

– Minulle henkilökohtaisesti selvästi kauden odotetuin kamppailu. Olen odottanut pitkään, milloin pääsen pelaamaan heitä vastaan, kun he ovat pelanneet divaria ja minä itse liigassa. Kyllä tämä on minulle todella merkityksellinen ottelu, "Mati" kertoo.

AC Oulu-FC Inter Raatin stadionilla lauantaina 14.8. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia