vko.31 // 8.8.2021

KuPS ja FC Lahti pistejakoon (KuPS - FC Lahti 2-2)

KuPS ja FC Lahti päätyivät pistejakoon. (Kuva: Juha Leskinen)

Kuopion Palloseuran seitsemän ottelun mittainen voittoputki Veikkausliigassa katkesi, kun 12. perättäisen tappiottoman ottelunsa pelannut FC Lahti nipisti KuPS:lta tasapelin 2-2 (2-1) päättyneessä ottelussa.

KuPS oli tehnyt useita muutoksia torstaisesta euro-ottelusta FC Astanaa vastaan. Ottelun ensimmäiset minuutit olivat keltapaidoille hankalahkot, kun lahtelaisvieraat ottivat pallonhallinnan.

Vaikka vierailijat tulivatkin heti ottelun alkuun terävämmin, iskivät keltapaidat ensimmäisestä hyökkäyksestään. KuPS rakensi nopean hyökkäyksen oikealta laidalta, mutta Lucas Rangelin matalan keskityksen FC Lahden puolustus vielä siivosi rangaistusalueen rajalle. Hyökkäykseen mukaan noussut KuPS:n oikeana wingbackina aloittanut Santeri Haarala tuli irtopalloon ahnaasti ja laukoi ensimmäisellä kosketuksellaan pallon etualanurkkaan. 1-0 maalin tekohetkellä pelikellossa oli ainoastaan kolme minuuttia.

Vieraat eivät kuitenkaan häkeltyneet KuPS:n osumasta. Vain pari minuuttia avausmaalista oikealta laidalta tulleen hyökkäyksen päätteeksi Macoumba Kandji keskitti pallon takatolpalle nousseelle Chinedu Geoffreylle, joka puski pallon ohi Johannes Kreidlin.

10. minuutilla Lucas Rangel pelattiin nokikkain maalivahti Joona Tiaista vastaan, mutta FC Lahdin veräjänvartija torjui brassikärjen yrityksen.

Karnevaalit jatkuivat ottelun 15. peliminuutilla. KuPS löysi pitkän pallonhallintajakson päätteeksi tilaa vasemmalta laidalta, jossa pallo liikkui nopeasti Iiro Järviseltä Urho Nissilälle, joka pelasi upean seinäpelin Lucas Rangelin kanssa. Rangel pudotti pallon rinnalla Nissilälle ja Mölymäen Enkeli latasi suoraan syötöstä pallon komeasti alanurkkaan.

Kaksi minuuttia tästä Rangelille avautui jälleen loistava tekopaikka. Hyökkääjä livahti voimalla lahtelaisten toppari Timi Lahden ohi, mutta viimeistely ontui tälläkin kertaa ja maalivahti Tiainen torjui tilanteen kulmapotkuksi.

Muutama minuutti Rangelin huippupaikasta vieraille avautui erinomainen paikka tasoitukseen, kun läpi koko ottelun vahvasti vääntänyt Chinedu Geoffrey pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta KuPS-vahti Kreidl torjui loistavasti.

Ensimmäisellä puoliajalla Rangelille avautui vielä parikin huippupaikkaa, mutta brasilialaisen ruuti oli märkää. Tauon viettoon lähdettiinkin kuopiolaisten maalin johdossa. Ensimmäisen puoliajan lopussa KuPS vaihtoi omaa muotoaan kolmen alakerrasta neljän linjaan, jolla joukkue pyrki tiivistämään omaa pallotonta pelaamistaan. Heti toisen puoliajan alkuun KuPS myös otti kaksi pelaajavaihtoa, kun Daniel Carrillo ja Anton Popovitch ottivat kentällä Arttu Heinosen ja Nana Boatengin paikat.

Toisen puoliajan ensihetkillä KuPS:n Janis Ikaunieksille pedattiin mainio paikka, mutta latvialaisen kikkailujen päätteeksi laukaus kimmahti puolustuksen jaloista maalin ohi. Kuopiolaiset rakensivat toisen jakson ensimmäisellä vartille useammankin tekopaikan, mutta maalinteko ontui pahasti koko joukkueelta.

Vanha viisaus jalkapallossa kuuluu, että jos et tee itse maalia niin vastustaja tekee – tämä puraisi pahasti keltapaitoja ottelun 65. minuutilla. KuPS ei onnistunut purkamaan vieraiden ottelun ainoaa kulmapotkua, vaan pallo pomppi KuPS-maalin takatolpalle. Erikoisen flipperivaiheen päätteeksi pallo pomppasi vieraiden keskikenttäpelaaja Henri Eninfulin jalasta maaliin ja tilanne tasoittui 2-2:een.

Ottelun viimeiset 20 minuuttia KuPS jahtasi vimmatusti johtomaalia, mutta hyökkäyksissä viimeiset ratkaisut jäivät kehnoiksi ja näin pisteet tasattiin 2-2 tasapelillä.