vko.31 // 5.8.2021

​KuPS:lle kirvelevä tasapeli Astanaa vastaan

Aniekpeno Udoh iski KuPS:n maalin. (Kuva: Mira Lönnqvist)

KuPS pelasi Konferenssiliigan 3. karsintakierroksen avausosaottelussa torstaina Olympiastadionilla 1-1-tasapelin kazakstanilaista FC Astanaa vastaan.

Tulos sinänsä oli kelvollinen, mutta KuPS:lle jäi kitkerä sivumaku Astanan iskettyä tasoitusmaalin lisäajan viime sekunneilla.

Ottelun avausjakso oli molemmilta tarkkaa peliä, eikä huippupaikkoja nähty kummassakaan kenttäpäädyssä. Tauolle mentiin peliä hyvin kuvastaneesti maalittomissa tasanumeroissa.

Toiselle jaksolle KuPS tuli vahvasti. 54. minuutilla Onuorah Uzochukwu pääsi etenemään oikealla ja keskitti maalille, jossa Astana-puolustus epäonnistui katkossa, Aniekpeno Udoh oli hereillä ja iski irtopallosta KuPS:n johtoon. Heti perään KuPS:lla oli hyvä tilaisuus tuplata johtonsa, mutta Uzochukwun laukaus painui tolpan kautta ohi.

Peli oli maalin jälkeen avoimempaa, eikä KuPS vetäytynyt johtoasemassa kuoreensa. Kummallakin oli paikkansa, mutta ottelu näytti jo päättyvän 1-0, kun Astana sai aivan lopussa painetta KuPS-päätyyn ja kaksi perättäistä kulmapotkua, joista jälkimmäinen päätyi lopulta Eneo Bitrille, joka laukoi tasoituksen ohi Johannes Kreidlin. Ottelu vihellettiin päättyneeksi heti maalin jälkeen.

Joukkueet kohtaavat toisessa osaottelussa Astanassa viikon kuluttua.