AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.31 // 5.8.2021

KuPS isännöi FC Astanaa torstaina Olympiastadionilla – ”Astana on todella laadukas joukkue”

KuPS isännöi FC Astanaa torstaina Olympiastadionilla – ”Astana on todella laadukas joukkue”

KuPS:lla on hyviä muistoja Olympiastadionilta. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran matka Euroopan Konferenssiliigan karsinnoissa jatkuu torstaina, kun KuPS isännöi kazakstanilaista suurseura FC Astanaa Helsingin Olympiastadionilla. Otteluparin voittaja etenee karsintavaiheen viimeiselle kierrokselle saksalaista 1. FC Union Berliniä vastaan.

KuPS joutuu pelaamaan kotiottelunsa evakossa Helsingin Olympiastadionilla, sillä Kuopion Väre Areena ei täytä enää eurokarsintojen tässä vaiheessa UEFA:n stadionvaatimuksia. KuPS:lla on hyviä muistoja tuoreeltaankin Stadikalta, sillä joukkue ratkaisi Olympiastadionin nurmella Suomen Cupin voiton toukokuussa.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari on harmissaan evakkotielle joutumisesta, mutta löytää Olympiastadionilla pelaamisesta myös hyviä puolia.

- Totta kai olemme harmissamme, ettemme saa pelata Kuopiossa. Kaikesta eniten harmittaa, ettemme pääse pelaamaan meidän loistavien faniemme eteen, jotka ovat olleet aivan fantastisia eurotaipaleemme ajan. He ovat antaneet meille voimaa vaikeilla hetkillä ja uskoneet meihin loppuun saakka. Toisaalta tiedämme, että meillä on myös paljon kannatusta täällä Helsingissä. Olympiastadion on suomifutiksen pyhättö ja omaa pitkän ja mahtavan historian, joten on hienoa päästä pelaamaan täällä, Valakari kertoo KuPS:n sivuilla.

Vastustajajoukkue FC Astanan ei odoteta tuovan KuPS:n valmennukselle suuria yllätyksiä. Valakari luonnehtii kazakstanilaisia hyvin tulosorientoituneeksi joukkueeksi.

- Astana on todella laadukas joukkue. Suuren yleisön silmissä se ei välttämättä herätä suuria tunteita, sillä joukkueessa ei ole "isoja nimiä". Heillä on kovaa yksilötaitoa varsinkin hyökkäyssuuntaan ja viimeistelyssä he ovat todella kliinisiä. Joukkue ei välitä, miltä heidän pelaamisensa näyttää, vaan he tulevat tänne vain ja ainoastaan hakemaan tuloksen. Otteluparia et voi voittaa avausottelussa, joten se tekee avausotteluista erilaisen, kun molemmat joukkueet hieman tunnustelevat toisiaan, päävalmentaja luonnehtii.

Valakarin mukaan avain hyvään tulokseen on kärsivällisyydessä ja omaan pelitapaan luottamisessa.

- Meidän tulee saada vastustaja tuntemaan, että he ovat tulleet pelaamaan kovaa joukkuetta vastaan ja tehdä myös Olympiastadionista meidän kotikenttämme. Tiedämme, kuinka he pelaavat ja mitkä meidän vastalääkkeemme ovat. Luotamme omaan peli-identiteettiimme, olemme kärsivällisiä ja oikeilla hetkillä meidän tulee löytää tilat hyökätä ja olla silloin tehokkaita.

KuPS:lla on vyöllään jo kova päänahka FC Vorskla Pultavasta, mutta nyt vastus kovenee jälleen. KuPS-luotsin mukaan pelin henki on kaikille selvä.

- Ansaitsemme olla tällä kolmannella karsintakierroksella. Kaksi edellistä kierrosta pelasimme erittäin vahvoja pelejä ja nyt vastustaja vain kovenee. Sehän tämän homman idea on, ei tämän helppoa kuulu ollakaan, Valakari naulaa.

Lisää uutisia