vko.31 // 2.8.2021

Honka nousi tasapeliin Turussa (FC Inter - FC Honka 2-2)

Matias Ojala oli vahvasti mukana molemmissa Interin osumissa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin ja FC Hongan välinen liigataisto päättyi Turussa tasapeliin 2-2. Ottelu oli hyvin kaksijakoinen. Inter hallitsi peliä selvästi ensimmäisen jakson, ja toinen jakso oli puolestaan vierailijoilta parempaa pelaamista.

Ottelun lähtökohdat olivat turkulaisille haasteelliset, sillä monta avauskokoonpanon pelaajaa puuttui. Viime ottelussa Maarianhaminaa vastaan avannut topparikolmikko Juuso Hämäläinen-Arttu Hoskonen-Rick Ketting puuttui kokonaan espoolaisia vastaan. Lisäksi sivussa olivat kokeneet Timo Furuholm ja Henrik Moisander sekä rikkonaisen kauden pelannut Agustin "Pibe" Pastoriza.

Kokoonpanohuolista huolimatta Inter lähti otteluun vain voitto mielessään. Pelin alku näyttikin varsin lupaavalta sinimustien silmälasien läpi. Maalitykki Benjamin Källman pääsi vain kolmen peliminuutin jälkeen virittelemään kutiaan. Pallo liukui kuitenkin puoli metriä ohi takatolpan.

Maaliverkko pöllysi ensimmäistä kertaa pelin 19. minuutilla. Juho Hyvärinen antoi hyvän matalan keskityksen, jonka Matias Ojala jatkoi maalia kohti. Honka-vahti Tim Murray torjui yrityksen, mutta Aleksi Paanasen riparilaukaukselle hän ei mahtanut enää mitään. Osuma oli Paanaselle kauden ensimmäinen liigassa.

Inter tuplasi johtonsa puolen tunnin pelin jälkeen. Virkeästi pelannut Ojala antoi rintamahyökkäyksestä pallon vasemmalta matalana maalille. Select löysi Källmanin jalkaan, mutta hän ei päässyt suoraan laukomaan. Täten – tällä kertaa sentterinä pelannut – Källman jatkoi pelivälineen toiseen aaltoon, jossa Alejandro Sanz oli valmiina 16 metrissä. Espanjalaisen laukaus ei ollut maailman kovin, mutta se oli tarpeeksi tarkka ja löysi etualakulmaan. Osuma oli hänelle liigauran ensimmäinen.

Kotijoukkue olisi voinut lisätä johtoaan parista hyvästä hyökkäyksestä entisestään, mutta lisäosumia ei sinimustilta nähty. Sen sijaan Honka iski melko pahaan aikaan ennen taukovihellystä. Inter pelasi liian huolimattomasti 20 metriä omasta maalistaan. Honka riisti pallon suht helposti ja Edmund Arko-Mensah oli vain hetkeä myöhemmin boksissa irti. Ghanalainen ei kutiaan säästellyt, vaan pommitti pallon voimalla tolpan kautta yläpömpeliin.

Toisella jaksolla Interiltä puuttui sellaiset maalipaikat, joita se pystyi ensimmäisen 45-minuuttisen aikana rakentamaan. Rangaistusalueelle joukkue pääsi muutaman kerran, mutta päättäväisyys ja ideat loppuivat kesken. Hongan tasoitusmaalin iski Niklas Pyyhtiä ottelun 74. minuutilla. Näppärä kääntölaukaus painui takakulmaan noin 11 metristä. Aati Marttinen oli tilanteessa voimaton, vaikka olikin laukauksessa hyvin mukana.