vko.30 // 30.7.2021

FC Lahti jatkaa vahvassa vireessä (FC Lahti - KTP 3-0)

FC Lahti jatkoi tappiotonta putkeaan kaatamalla kotona FC KTP:n lukemin 3-0. Lahden maaleista vastasivat Eemeli Virta, Chinedu Geoffrey ja Pyry Lampinen.

FC Lahti nappasi kuskin paikan heti ottelun alussa. Hyvällä pelipäällä ollut Kari Arkivuo keskitti ja Chinedu Geoffrey puski. Kotkalaisten maalilla pelannut Anton Lepola venyi nigerialaisen puskun kuitenkin kulmaksi. Muutama minuutti myöhemmin Javi Hervás ja Geoffrey petasivat paikan Matti Klingalle, mutta Lepola kesti.

Reilun kymmenen minuutin jälkeen Lahti onnistui. Topparin paikalla pelannut Eemeli Virta riisti pallon ja lähti kuljettamaan palloa eteenpäin. Virta purjehti läpi kentän kauniiden harhautusten siivittämänä ja ampui rangaistusalueen rajalta. Pallo upposi suoraan kotkalaisten maalin yläkulmaan ja Lahti nappasi johtopaikan.

Lahti hallitsi myös loppujaksoa. KTP:n Antti Mäkijärvi ampui vaarallisen vapaapotkun, mutta Antonio Reguero liimasi pallon. Muita paikkoja kotkalaiset eivät saanet. Myöskään Lahti ei kyennyt hyödyntämään paikkojaan, joten tauolle siirryttiin Lahden 1-0-johdossa.

Toisella jaksolla Lahti painoi kaasun pohjaan. Kentälle tullut Pyry Lampinen toi energiaa ja hän loikin heti ensikosketuksillaan huippupaikan. Lampisen keskitys löysi Karia Arkivuon. Arkivuo venytti puhtaan saksipotkun kohti maalia, mutta KTP-puolustus kerkesi väliin.

Muutama minuutti myöhemmin Arkivuo toimi kuitenkin syöttäjänä Lahden maaliin. Hervás jakoi ja Arkivuo keskitti. Chinedu Geoffrey puski vapaasti pelin 2-0-lukemiin.

Kymmenen minuuttia ennen loppua Lahti tappoi pelin lopullisesti. KTP:n purkupallo tippui suoraan Lampiselle. Nuori hyökkääjä katsoi ja ampui painavan laukauksen verkkoon. Näin ollen Lahti vei pisteet 3-0-lukemin.