AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.30 // 28.7.2021

KTP:n nousu Veikkausliigaan piristi seuran fanituotemyyntiä

KTP:n nousu Veikkausliigaan piristi seuran fanituotemyyntiä

KTP:n paluu Veikkausliigaan näkyy Kotkassa. (Kuva: Mikko Mäkelä)

KTP:n fanituotekauppa ei ole miljoonabisnes, mutta "jokainen seuran kassaan kilahtava euro on tervetullut". Jalkapallo- ja koripallo-KTP:n yhteistyökumppani Spesia Puoti kauppakeskus Pasaatissa on avoinna myös kesällä.

Jokaisella itseään kunnioittavalla palloilun pääsarjaseuralla on tarjonnassaan jonkin sortin valikoima fanituotteita. Huippuseuroille tuotemyynnillä voi olla isokin merkitys tulonmuodostukseen, kun taas pienemmillä fanikauppa on lähinnä osa brändin luomista ja ylläpitoa.

– FC Barcelonalle fanituotteet ovat varmastikin miljoonabisnes, ja vaikkapa jääkiekkoliigan HIFK:lle kaupankäynti on todennäköisesti tuottoisaa. Meillä FC KTP:ssakin on viime vuosina panostettu fanitavaroihin, mutta emme me niillä rikastumaan pääse, kotkalaisseuran toimitusjohtaja Tomi Tolsa toteaa KTP:n verkkosivuilla.

Tolsa kertoo, että KTP:n nousu Veikkausliigaan piristi selvästi fanituotemyyntiä.

– Merkitystä on silläkin, että saimme viime syksynä yhteistyökumppaniksemme ammattiopisto Spesian. Opiston puoti, jossa fanitavaraamme on myynnissä, on keskeisellä paikalla kauppakeskus Pasaatissa ja se on aina arkena auki, Tomi Tolsa selvittää.

Ennen Spesia-yhteistyötä fanituotekauppaa käytiin pääasiassa FC KTP:n ottelutapahtumissa, seuran toimistolla ja netissä.

– Näissä kohteissa ostoksia voi tehdä edelleen, mutta Spesia Puodissa on kuitenkin kaupan tuntua, tavara on käsinkosketeltavissa, ja siellä voi tehdä erilaisia vertailuja, Tolsa korostaa.

Lisää uutisia