AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.30 // 28.7.2021

Hakan Bushue luottaa joukkueeseen – ”Tiedän kuinka hyvä joukkue meillä on”

Hakan Bushue luottaa joukkueeseen – ”Tiedän kuinka hyvä joukkue meillä on”

Jacob Bushue uskoo Hakan parantavan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan kausi on ollut tulosten valossa vaikea. Hakalla on kasassa yhdeksän pistettä ja se on tällä hetkellä sijalla 10. Kapteeni Jacob Bushuen usko joukkueeseen ei kuitenkaan horju.

Haka on pelannut kahdeksan edellisotteluaan ilman voittoa. Peleissä on näkynyt paljon hyvää, mutta se ei ole näkynyt pistesarakkeessa. Bushue tietää joukkueen pystyvän parempaan.

- Meillä on luonnollisesti paljon osa-alueilta, joilla voimme parantaa. Maalinteko on ollut viime aikoina vaikeaa, mutta sitä ei voi laittaa hyökkääjien piikkiin. Myös meidän on keskikentällä pystyttävä parempaan ja pystyttävä koko joukkueena parempaan. Kaikkien on nostettava tasoaan, Bushue korostaa Hakan sivujen mukaan. .

- Meille on sattunut virheitä ja vastustajat ovat päässeet tekemään maaleja, jotka olisivat olleet estettävissä. Asiat eivät parane taianomaisesti, vaan niiden eteen on tehtävä töitä, Bushue jatkaa.

Kauteen lähdettäessä odotukset olivat korkeammalla ja Haka asetti tavoitteekseen pääsyn ylempään loppusarjaan. Se on vieläkin mahdollista, sillä eroa kuudenteen sijaan on 11 pistettä, kun yhdeksän kierrosta on runkosarjaa pelaamatta.

- Mielestäni olemme alisuorittaneet siihen nähden kuinka hyvä joukkue meillä on ja mitkä odotuksemme olivat kauteen lähdettäessä. Meillä on ollut hetkemme, ja joistain peleistä olisimme ehkä ansainneet enemmän kuin mitä saimme.

Veikkausliigassa marginaalit ovat pienet. Hakan tappioista vain kaksi on tullut suuremmalla erolla kuin yhdellä maalilla. Viime kaudella Hakan alku oli vaikea, kun koskilaiset saavuttivat ensimmäisen voittonsa vasta yhdennessätoista pelissään. Bushuen mukaan tilanne on tällä kertaa huomattavasti parempi eikä vielä ole syytä olla huolissaan.

- Viime kaudella meillä ei ollut joissain peleissä mitään mahdollisuuksia. Tällä kaudella sellaisia pelejä ei ole ollut, vaan olemme pelanneet tasapäisesti kaikissa peleissä. Muutama onnekas pomppu meille ja muutama onnekas pomppu vastustajalta pois, niin tilanne olisi hyvin erinäköinen. Onnikin on kuitenkin ansaittava. Nyt kyse on siitä, että saisimme ehjän suorituksen ja karsittua turhat virheet pois.

- Ei tässä mitään paniikkitunnelmaa ole, sillä tiedän kuinka hyvä joukkue meillä on. Jos olisimme jatkuvasti jyrän alla, niin olisin enemmän huolissani. Meidän on vain koko joukkueena pystyttävä parempaan ja sitä kautta tuloksetkin tulevat.

FC Hakan ottelut jatkuvat lauantaina, kun koskilaiset isännöivät HIFK:ta. Tehtaan kentällä pelattava ottelu alkaa kello 15.00.

Lisää uutisia