vko.30 // 27.7.2021

​HJK:n taistelu ei riittänyt – eurocupit jatkuvat silti Eurooppa-liigan karsinnassa

HJK taipui Malmölle niukasti. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK taisteli loppuun saakka pääsystä Mestarien liigan 3. karsintakierrokselle, mutta joutui lopulta taipumaan Malmölle niukasti yhteismaalein 3-4.

HJK lähti tiistain kotiotteluunsa 1-2-takaa-ajoasemasta. HJK saikin unelma-alun, kun Miro Tenho pamautti johtomaalin heti minuutin pelin jälkeen. Malmö tuli kuitenkin pian tasoihin Anders Christiansenin osumalla ja 1-1-lukemissa edettiin pitkään.

Kummallakin oli paikkansa, mutta seuraava osuma nähtiin vasta 76. minuutilla, kun Veljko Birmancevic vei Malmön johtoon. HJK ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tasoitti vain pari minuuttia myöhemmin Riku Riskin osumalla. Pidemmälle kiri ei kuitenkaan riittänyt ja näin Malmö eteni jatkoon niukasti.

HJK jatkaa kuitenkin europelejään Eurooppa-liigan 3. karsintakierroksella. Vastaan asettuu jo Neftçi Azerbaidzhanista tai Olympiakos Kreikasta. Olympiakos voitti ensimmäisen kohtaamisen 1-0 ja toinen pelataan Bakussa keskiviikkona. Otteluparin häviäjä on HJK:n tuleva vastustaja.