AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 25.7.2021

"If you want to win, it has to hurt" - Wiss harmitteli ettei Ilves pystynyt iskemään Kuopiossa

"If you want to win, it has to hurt" - Wiss harmitteli ettei Ilves pystynyt iskemään Kuopiossa

Ilves ei pystynyt pysäyttämään KuPS:n voittokulkua. (Kuva: Juha Leskinen)

Veikkausliigassa voittoja voiton perään napsiva KuPS piti pintansa sunnuntai-iltana ja väänsi väkisin 1-0-voiton vierailleesta Ilveksestä.

Pirkanmaalta Kuopioon siirtyneet pelurit kuten Anton Popovits olivat vahvoja keltamustien riveissä, eikä Ilves saanut pisteitä mukaansa. Päävalmentaja Jarkko Wiss huomasi eurocup-kiireiden verottaneen KuPS:n vireystilaa. Valitettavasti Ilves ei ollut valmis hyödyntämään sitä oikein.

– Onnittelut Kuopioon. He olivat vähän väsyneen näköisiä, mutta eipä tässä auta hävinneenä osapuolena arvostella voittajaa. Toivottavasti he ovat ensi viikolla europelissä vahvoja, Wiss mainitsee.

– Meillä oli mahdollisuus saada täältä jotain mukaan. KuPS ei ollut vahvimmillaan, mutta emme iskeneet tilaisuuteen kiinni. Se ärsyttää vietävästi.

Ilvekselle ei käynyt suuria virheitä, mutta pienet yksityiskohdat ratkaisivat edun vastustajalle. Jokainen voitettu kaksinkamppailu ja juoksukilpailu olisi aina kotiin päin.

– Kipinä puuttui. Meidän pitää vaatia toisiltamme enemmän, eikä tyytyä vain näennäisesti ok suoritukseen. Vanha sanonta pätee: 'If you want to win, it has to hurt.'

– Olemme nuori joukkue ja oppiminen vaatii aikaa. On kuitenkin selvää, että jos meinaa uraa rakentaa pelaajana, niin pitää olla valmis tekemään uhrauksia. Voita se taklaus, juokse se extra maili.

Positiivisia vilkahduksiakin pelissä oli, ja huomenna alkaa uusi työviikko vahvuuksien ja heikkouksien harjoittamiseen.

– Tällaisen tappion jälkeen on tietysti vaikea nostaa heti ketään esiin erityisen suurina onnistujina, mutta esimerkiksi Leo Kyllönen ansaitsee puhtaat paperit. Tuon ikäisenä eka matsi avauksessa. Uskalsi kypsästi tehdä niitä asioita, joita osaa.

Lisää uutisia