AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 23.7.2021

"Ukrainassa tulee varmasti hitonmoinen ottelu" - Valakari kehui KuPS:n esitystä

"Ukrainassa tulee varmasti hitonmoinen ottelu" - Valakari kehui KuPS:n esitystä

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseura ja Vorskla Poltava tarjosivat Kuopion Väre Areenalle hulppean trillerin Konferenssiliigan 2. karsintakierroksen avausottelussa.

Neljän maalin ottelu päättyi lopulta tasan 2-2 (1-1), kun KuPS:n Diogo Tomas runnoi tasoitusmaalin ottelun kuudennella lisäminuutilla.

Tunnelma Kuopion Väre Areenalla oli läpi koko ottelun erinomainen, vaikka pieni epätoivo katsomoonkin tuntui hiipivän ottelun ottelun loppuhetkillä. Otteluparin ensimmäinen näytös keräsi paikan päälle noin 2200 katsojaa.

Sekä kentällä, että katsomossa pystyi aistimaan ottelun merkityksellisyyden ja kentällä nähtiinkin useita pieniä torikokouksia.

KuPS päävalmentaja Simo Valakari nautti euro-ottelun tunnelmasta ja ilmapiiristä. Hän antoikin ottelun jälkeen kiitosta joukkueelleen, vastustajalle, kuin myös kotiyleisölle.

- Aikamoinen trilleri! Mielestäni tämä oli erinomainen ottelu, joka varmasti upposi yleisöönkin. Haluan kiittää jokaista kannattajaamme loistavasta kannustuksesta läpi koko ottelun. Se antoi pelaajille voimaa ja uskoa puskea eteenpäin kovaa joukkuetta vastaan. Lopulta saimme pienen palkintomme, kun pystyimme tasoittamaan lopussa" Valakari kiitteli.

Vastustajajoukkue Vorskla oli KuPS-luotsin mukaan juuri sellainen, mitä joukkue odottikin. Tasapeli avausottelussa petaa huippujännittävät lähtökohdat ensi viikon torstaina Pultavassa pelattavaan ratkaisevaan toiseen osaotteluun.

- Vorskla oli todella laadukas vastustaja ja heillä on paljon hyviä ja vahvoja pelaajia. Tiesimme, että ottelussa tulee hetkiä, jolloin jouduimme paineen alle, mutta tiesimme myös, että saamme omat hetkemme, jolloin voimme haavoittaa vastustajaa pallon kanssa. Siinä me myös onnistumme. Valitettavasti päästimme kaksi maalia, mutta se kuuluu jalkapalloon. Meillä taas oli paikat tehdä pari maalia enemmänkin. Ensimmäinen puoliaika otteluparista on nyt takana, ja Ukrainassa tulee varmasti hitonmoinen ottelu, päävalmentaja tunnelmoi.

Ottelun päätyttyä Valakari oli liki liikuttuneessa mielentilassa, kun hän arvioi oman joukkueensa otteita kovaa vastustajaa vastaan.

- Pelaajat toteuttivat erinomaisesti sovittua pelisuunnitelmaa. Ainoa asia mihin en ollut tyytyväinen oli se, miten aloitimme toisen puoliajan. Pelasimme melkein 10 minuuttia ilman, että saimme palloa ja peliä lainkaan haltuumme, jouduimme liian pitkäksi ajaksi kovan paineen alle. 1-2 maalin jälkeen saimme jälleen omaa peliämme käyntiin ja lopulta myös tasoitusmaalin. Olen todella iloinen siitä, miten pelaajamme pelasivat torstaina, KuPS-luotsi kertaa.

Lisää uutisia