AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.29 // 19.7.2021

Ilves-toppari Rautiola alkukaudesta: "Hyviä hetkiä, mutta olisi ollut enemmänkin otettavissa"

Ilves-toppari Rautiola alkukaudesta: "Hyviä hetkiä, mutta olisi ollut enemmänkin otettavissa"

Miska Rautiola on noussut Ilveksessä isompaan rooliin. (Kuva: Juha Tamminen)

Toppari Miska Rautiola on edustanut koko uransa Ilvestä ja noussut nyt vahvasti edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoonkin.

Veikkausliigadebyytti 23-vuotiaan ja pitkään Ilveksen kakkosjoukkueessa pelanneen Rautiolan osalta nähtiin verrattain myöhään, alle vuosi sitten syyskuussa Pirkanmaan derbyssä Hakaa vastaan. Sen jälkeen hän pelasikin yhtä lukuun ottamatta kaikissa loppukauden otteluissa.

– Pitkäjänteinen tekeminen on avainasia. Olen koko ajan luottanut omaan tekemiseeni ja jaksanut vain puurtaa, Rautiola toteaa.

Rautiolan tietynlaiseksi tavaramerkiksi on muodostunut kova ja tarkka potku, joka löytää kohteensa laajalla säteellä. Pelipaikka on pudonnut keskikentältä puolustukseen, mutta yksipuolisesta rouhijasta ei ole kyse.

– Olen pallollinen pelaaja. Voima potkuihin tulee eniten oikeasta tekniikasta. Siihen olen paljon kiinnittänyt huomiota jo pienestä pitäen. Monena iltana on Kaupin kentällä treenattu omallakin ajalla.

Tällä kaudella Rautiola on pelannut seitsemässä liigamatsissa, viimeisimpänä perjantaina SJK:ta vastaan. Ilves ei saanut kurottua seinäjokisten etumatkaa umpeen, joten saldoksi jäi 0–1-tappio.

– Olimme vähän unessa. Kun aikaisessa vaiheessa päästää maalin, niin siitä on jyrkkä mäki noustavana. Toinen puoliaika oli paljon parempaa, ja olisimme mielestäni ansainneet vähintään tasurin. Paikkoja oli kyllä.

Vastus ei helpotu viikon päästä sunnuntainakaan, kun vieraskentällä odottaa sarjakakkonen KuPS.

– Siinä mielessä on hyvä seuraavaksi lähteä Kuopioon, että meillä on hyviä muistoja täältä kotipelistä. Voitimme 3–2, se oli hyvä esitys. Katsotaan myös videoita SJK-pelistä ja otetaan siitä hyvät asiat mukaan ja jätetään huonot kotiin.

– Kokonaisuudessaan kausi on mennyt ailahtelevasti. Hyviä hetkiä, mutta monesta pelistä olisi ollut enemmänkin otettavissa. Ei auta kuitenkaan harmitella jälkikäteen. Pääasia on, että pelimme kehittyy koko ajan eteenpäin. Paljon on vielä kautta jäljellä, Rautiola päättää.

Lisää uutisia