AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.28 // 18.7.2021

Hakan Purme päässyt omalle lempipaikalleen – ”Vielä pitäisi pystyä pelaamaan tasaisemmin”

Hakan Purme päässyt omalle lempipaikalleen – ”Vielä pitäisi pystyä pelaamaan tasaisemmin”

Tino Purme on Hakan todellinen linkkuveitsi. (Kuva: Juha Tamminen)

Tino Purme on FC Hakalle tärkeä pelaaja, sillä hän pystyy pelaamaan lähes pelipaikkaa kuin pelipaikkaa. Hänet on nähty vuosien varrella useassa eri roolissa, mutta viime aikoina vastuuta on tullut hänen suosikkipaikallaan keskikentällä.

- Talvella minulla oli vähän eri rooli, mutta nyt olen viime peleissä päässyt pelaamaan keskikentän keskustassa omalla paikallani, jossa tykkään pelata. Vielä pitäisi pystyä pelaamaan tasaisemmin ja käyttää ne omat näyttöpaikkani, Purme miettii Hakan sivuilla.

Hakan avauskokoonpano on kauden aikana elänyt ja pelaajia sekä ryhmitystä on muutettu vastustajan mukaan.

- Roolini riippuu vähän ryhmityksestä, mutta olen enemmän pallollinen pelaaja ja tykkään lukea peliä. Sinänsä ei ole väliä kenen kanssa pelaan tai olenko puolustavammassa tai hyökkäävämmässä roolissa. Lähdemme jokaista joukkuetta vastaan vähän erilaisella taktiikalla ja siten oma roolikin muuttuu. Joitain joukkueita vastaan pidämme enemmän palloa ja joitain joukkueita vastaan puolustamme enemmän.

Purme uskoo loppukauden aikana tietyn permanentin vakiintuvan enemmän.

- Omalta kohdaltani on hyvä, että vaihtuvuutta on, sillä saan silloin peliaikaa. Luulen, että valmennukselle on hiljalleen selkiytymässä se, miten lähdemme loppukauteen. Sarja on puolivälissä ja nyt meidän pitää kääntää kurssi, Purme toteaa päättäväisenä.

Purme ja FC Haka ovat seuraavan kerran tositoimissa maanantaina, kun koskilaisjoukkue kohtaa tärkeässä kamppailussa vieraskentällä KTP:n. Ottelu Arto Tolsa Areenalla alkaa kello 18.30.

Lisää uutisia