AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.28 // 16.7.2021

SJK:n Hannola pelaa vahvaa läpimurtokautta – ”Olen ollut tosi tyytyväinen”

SJK:n Hannola pelaa vahvaa läpimurtokautta – ”Olen ollut tosi tyytyväinen”

Pyry Hannola pelaa hyvää kautta SJK:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Pyry Hannola siirtyi täksi kaudeksi HJK:sta lainalle SJK:n joukkueeseen. 19-vuotias keskikenttäpelaaja on tekemässä vahvaa läpimurtoa Veikkausliigakentille ja siitä oivana osoituksena myös valinta Veikkausliigan kesäkuun tähdistöön.

Hannola debytoi Veikkausliigassa jo 15-vuotiaana vuonna 2017 kasvattajaseuransa RoPS:n paidassa. Sen jälkeen tie vei Tanskaan FC Midtjyllandiin, josta HJK nappasi hänet joukkueeseensa. Viime kaudella hänelle kertyi kuusi peliä HJK:ssa ja täksi kaudeksi hän lähti hakemaan lisävastuuta SJK:sta.

Nuorukainen onkin nopeasti ottanut paikkansa SJK:n keskikentällä. Kesäkuun otteet toivat myös valinnan Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen.

- Kyllä voin olla ihan tyytyväinen. Tietenkin joukkuepelaaminen edellä mennään ja olemme saaneet ihan ok tuloksiakin. Joissakin peleissä olisimme mielestäni ansainneet kolme pistettä, mutta kokonaisuudessaan kausi on mennyt ihan hyvin. Valinta kuukauden joukkueeseen oli kiva tunne, ja jotain on varmasti tullut tehtyä oikein, mutta joukkue edellä, Hannola toteaa.

Hannola on ollut kokonaisuudessaan tyytyväinen lainasiirtoon.

- Olen ollut tosi tyytyväinen ja meillä on hyvä joukkuehenki. Täytyy olla kiitollinen valmentajille, että olen saanut vastuuta, sillä kilpailu pelipaikoista on kovaa. Olen todella kiitollinen kaikista minuuteista mitä on tullut ja toivottavasti niitä tulee jatkossakin.

Peliajan ja luottamuksen myötä nuoren pelaajan kehityskäyrä osoittaa ylöspäin.

- Pelien kautta pystyy nostamaan tasoa. Kauteni on mennyt ihan ok, mutta tiedän pystyväni parempaan vielä.

Nuori pelaaja tiedostaa, että kehityskohteita vielä riittää.

- Parannettavaa on tietenkin vielä kokonaisvaltaisesti, ja vaikka tehot eivät ole minun pelipaikallani tärkeimpiä, niin jos maaleja ja syöttöjä saisi hieman lisää, niin näyttäisi paremmalta ja toisi hyvän lisän peliini.

Veikkausliigan keskikasti on todella tasainen. SJK on tällä hetkellä sarjassa viidentenä viisi pistettä pronssipaikasta. Toisaalta kahdeksantena oleva FC Honka kärkkyy neljän pisteen päässä.

- Ylemmässä keskikastissa on aika tiukkaa ja meillä on hyvät mahdollisuudet kärkisijoille. Jokainen peli on tiukka tässä sarjassa. Jokaisessa pelissä on panosta ja ne ovat niitä parhaimpia pelejä.

- Tavoitteenamme on selviytyä europaikoille ja siihen on hyvät mahdollisuudet. Se on ollut meillä tähtäimessä kauden alusta lähtien, Hannola toteaa.

SJK kohtaa Ilveksen perjantaina Ratinassa. Ottelu alkaa kello 18.30.

Lisää uutisia