AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 10.7.2021

Forsman haluaa karsia virheet pois IFK Mariehamnin puolustuspelaamisesta

Forsman haluaa karsia virheet pois IFK Mariehamnin puolustuspelaamisesta

Oskari Forsman on pelannut hyvää kautta. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn on kahdeksan ottelun voitottomassa putkessa. Vaikka joukkueen hyökkäyspelaaminen on ollut pahasti tukossa, niin maalivahti Oskari Forsman löytää myös puolustuspelaamisesta hiottavaa.

IFK Mariehamn on jäänyt kahdeksassa viime ottelussa ilman maaleja ja niissä otteluissa pistetili on karttunut vain yhdellä. Viime ottelussa oli nähtävissä valonpilkahduksia etenkin puolustuksen suhteen, sillä nolla omassa päässä varmisti pisteen HIFK:lta.

- Puolustuskaan ei tietty ole ollut priimaa, kun omiin on mennyt 17 maalia. Meillä on ollut vähän huono tasapaino ja lisäksi olemme tehneet tyhmiä virheitä, joiden takia vastustajat ovat päässeet ylivoimahyökkäyksiin, ja tällä tasolla vastustajat tekevät niistä maalin. Viime peli oli meiltä puolustuksellisesti hyvä eikä minun tarvinnut heittäytyä kertaakaan ja yksi veto taisi tulla maalia kohti. SJK-ottelu oli meiltä sen sijaan katastrofaalinen, Forsman analysoi edellispelejä.

- Puolustaminen vaatii sitoutuneisuutta ja meidän on saatava tasapainoa paremmaksi. Jos menetämme pallon, niin meidän oltava paremmassa kenttätasapainossa, IFK-vahti jatkaa.

Forsman on ollut Veikkausliigan maalivahtieliittiä jo usean vuoden ajan ja tälläkin kaudella hän on parhaimmillaan pitänyt IFK Mariehamnia torjunnoillaan pystyssä. Hän onkin pääosin tyytyväinen esityksiinsä.

- Oma kauteni ei ole ollut huono. Olemme maalivahtivalmentajan kanssa käyneet jokaisen maalin tarkkaan läpi, ja parin maalin kohdalla olisin voinut tehdä asioita vähän toisin. Veikkausliiga on kova sarja, jossa keskittymisen on pysyttävä koko 95 minuuttia joka tilanteessa, arvioi Forsman.

IFK Mariehamn taistelee seuraavaksi tärkeistä pisteistä, kun se kohtaa maanantaina KTP:n vieraskentällä.

Lisää uutisia