AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 3.7.2021

SJK:n maalivahtiosasto oheni yllättävästi - vain Jesse Öst mukana sunnuntaina

SJK:n maalivahtiosasto oheni yllättävästi - vain Jesse Öst mukana sunnuntaina

Jesse Öst on SJK:n onneksi valmiina peliin sunnuntaina. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK matkaa sunnuntaina FC Lahden vieraaksi käytännössä vain yksi maalivahti - Jesse Öst - riveissään.

SJK:n maalivahdeista Walter Viitala altistui juhannuksena koronapositiiviselle henkilölle perhepiirissä ja on ollut siitä lähtien karanteenissa. Viitala on itse oireeton, eikä ole sairastunut. Karanteeni on hänelle kuitenkin määrätty ja sitä kunnioitetaan, eikä Viitala ole joukkueen mukana.

Viitalan loukkaannuttua talven Suomen Cupin ottelussa SJK hommasi maalille Helsingissä kasvaneen 20-vuotiaan Salifu Senghoren. Senghore pelasi torstaina SJK Akatemian maalilla Kakkosen ottelussa ja oli osallisena pelin jälkeen tapahtuneessa yhteenotossa. Tapahtumaa tutkitaan tällä hetkellä yhdessä SJK:n ja Palloliiton kurinpitovaliokunnan kanssa.

Pelaaja itse puolustaa aggressiotaan vastustajajoukkueen pelaajan rasistisilla huudoilla. SJK ottaa väkivallan sekä rasismisyytökset vakavasti, eikä niille ole sijaa jalkapallokentillä tai sen ulkopuolella. SJK tukee pelaajaansa rasismisyytöksissä, mutta ei hyväksy myöskään aggressiivista reaktiota. Senghore ei ole pelikiellossa, mutta on tutkinnan ajan toistaiseksi sivussa yhteisellä päätöksellä, eikä matkusta Lahteen.

Tarvittaessa SJK voi kuitenkin nostaa Östin tueksi sunnuntaille nuoria maalivahteja Akatemiasta.

FC Lahti - SJK Lahden Stadionilla sunnuntaina 4.7. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia