AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 1.7.2021

"Askel kohti parempaa" - Hongan Henri Aalto tyytyväinen Haka-otteluiden saldoon.

"Askel kohti parempaa" - Hongan Henri Aalto tyytyväinen Haka-otteluiden saldoon.

Honka haki pisteen Valkeakoskelta keskiviikkona. (Kuva: Jussi Rämä)

Toistamiseen lyhyen ajan sisään kohdanneet FC Haka ja FC Honka pelasivat jälleen tasaisen ottelun, tällä kertaa Valkeakosken Tehtaan kentällä.

Kotijoukkue siirtyi johtoon avausjaksolla ja Honka tuli toisella tasoihin. Enempää maaleja ottelussa ei syntynyt, joten pisteet jaettiin tuloksella 1-1.

– Esiinnyimme kokonaisuutena paremmin kuin viime viikolla, jo ensimmäisellä jaksolla hallitsimme pääosin kenttätapahtumia ja loimme hyviä hyökkäyksiä. Haka hyödynsi mahdollisuutensa, mutta olen ylpeä siitä, että nousimme jälleen nopeasti tasoihin, ja jatkoimme ahnaasti voiton tavoittelua.

- Olen kuitenkin pettynyt, että jäimme tasapeliin – meillä oli kaikki mahdollisuudet maailmassa voittaa ottelu, ja siihen olisi täytynyt pystyä. Vilpitön kunnia kuitenkin Hakalle kurinalaisesta taistelusta, kommentoi Hongan puolustaja Henri Aalto.

Hongan saaliiksi tuplaottelusta Hakaa vastaan jäi näin ollen voitto ja tasapeli, ja sitä myöten neljä pistettä. Honka jatkaa kymmenellä pisteellä sarjassa sijalla kahdeksan.

– Neljä pistettä, ja pelillisesti kolme viimeisintä puoliaikaa, olivat askel kohti parempaa, niiden arvo on tärkeä tunnistaa. Odotan meiltä yhä enemmän, mutta en suostu luopumaan uskosta ja kärsivällisyydestä. Nämä ovat suuria mahdollisuuksia pelaajille kasvaa henkisesti ja tarvittaessa ylittää itsensä, Aalto jatkoi.

Hongan kausi jatkuu UEFA:n Konferenssiliigan ensimmäisen karsintakierroksen avausosalla torstaina 8.7. Ottelu pelataan kello 19.00 Bolt Arenalla ja vastassa on färsaarelainen Runavik.

– Odotan tietysti innolla europelejä, vastustajaa emme vielä toistaiseksi tunne kovin hyvin. Käsittelemme ensin tämän ottelun ja alamme sitten keskittyä seuraavaan. Kiehtovia otteluita odotan joka tapauksessa ja toki tuloksellisia onnistumisia, Aalto sanoi.

Lisää uutisia