AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 30.6.2021

Mika Hilander iloitsee yleisön paluusta – ”Olen aina yrittänyt imeä energiaa yleisöstä”

Mika Hilander iloitsee yleisön paluusta – ”Olen aina yrittänyt imeä energiaa yleisöstä”

Mika Hilander on iloinen yleisön paluusta lehtereille. (Kuva: Juha Tamminen)

Maalivahti Mika Hilander vaihtoi täksi kaudeksi Ilveksestä paikallisvastustaja FC Hakan riveihin. Koskilaisten kapteenistoonkin valittu Hilander on nauttinut olostaan perinteisessä seurassa.

Hilander vaihtoi täksi kaudeksi työnantajaansa noin 35 kilometriä etelään. Seuravaihdosta ei löydy pahaa sanottavaa.

- Kaikki on mennyt hyvin. Huomaa, että Haka on perinteinen seura ja taustalla on porukkaa, jotka tekevät sitä näkymätöntä työtä. Tämä on samalla toiminut itselleni tietynlaisena piristyksenä. Työmatka on vähän pidempi, muttei se haittaa. Tietenkin on uusi valmentaja ja uudet joukkuekaverit, ja alkuun meni vähän katsellessa miten täällä toimitaan, mutta hyvin on kaikki mennyt, Hilander kiittelee Hakan sivuilla.

Hilander on osoittanut arvonsa tällä kaudella kentän puolella, mutta myös joukkuekavereiden keskuudesta arvostusta löytyy, sillä hänet valittiin heti ensimmäisenä kautenaan myös Hakan kapteenistoon.

- Kun pelaajat äänestävät tuollaiseen luottamustehtävään, niin se on kova kunnia. Ei paljon kovempaa voi olla, kun tulee vielä uutena pelaajana joukkueeseen, niin tuntee tehneensä jotain oikein. Ei se kuitenkaan muuta sitä jokapäiväistä tekemistä. Samalla tavalla tuon kokemukseni ja mielipiteeni esille kuin muutenkin.

Haka vetää pari päivää henkeä juhannuksena ja seuraavaksi edessä on uusintaottelu FC Honkaa vastaan keskiviikkona. Koronatilanne on parantunut jo sen verran, että Tehtaan kentälle saadaan ottaa yleisöä jo yli 2000. Hilander toivoo kansan täyttävän lehterit keskiviikon tärkeään otteluun.

- Lahti-pelissä oli hyvä tunnelma ja yleisöä olen kaivannutkin. Olen aina yrittänyt imeä energiaa yleisöstä, oli se sitten vieraskentällä tai kotona. On hieno kantaa perinteikkään Hakan paitaa päällä Tehtaan kentällä.

FC Haka-FC Honka keskiviikkona 30.6. kello 18.30 Tehtaan kentällä.

Lisää uutisia