vko.26 // 30.6.2021

Haka ja Honka pistejakoon (FC Haka - FC Honka 1-1)

Kuva: Jussi Rämä

FC Haka ja FC Honka kohtasivat toistamiseen viikon sisään, kun tällä kertaa espoolaiset matkustivat Valkeakoskelle. Tuttujen joukkueiden tasainen kohtaaminen päättyi lopulta samoihin lukemiin, kuin viime vuoden Veikkausliiga -avauksessa Tehtiksellä eli 1-1.

Haka oli tehnyt keskiviikon kokoonpanoon vain yhden muutoksen, kun viime ottelussa loukkaantunut Aleksandar Vucenovic oli edelleen sivussa ja hänen paikkansa hyökkäyksessä otti Samuel Chidi.

Mielenkiintoinen yksityiskohta otteluun lähdettäessä oli myös se, että 17 -vuotias Oiva Laaksonen oli ensimmäistä kertaa mukana Veikkausliigaottelussa.

Ottelun avausjaksolla nähtiin kahden hyvin toisensa tuntevan joukkueen tasainen näytös. Kumpikaan joukkueista ei ollut tehnyt peliinsä suuria muutoksia ja näin ensimmäinen puolikas ei isompia yllätyksiä tarjonnut.

Edellisen kohtaamisen tavoin ottelussa nähtiin ennen puoliaikaa yksi osuma ja tälläkin kertaa siitä vastasi Hakan puolustaja, kun Seth Saarinen laukoi pallon vasenta tolppaa hipoen verkkoihin 35. minuutilla.

Maalitilanne lähti liikkeelle vasemmalta laidalta, kun Maximus Tainio syötti pallon keskelle Andrija Bosnjakilla, joka kuljetti palloa muutaman metrin ja hämäsi laukovansa sitoen samalla kolme Honka -pelaajaa itseensä. Kroatialainen kuitenkin syötti oikealta nousseelle Saariselle, joka pääsi rauhassa asettelemaan ja ohittamaan maalissa seisseen Tim Murrayn.

Enempää osumia ei ensijaksolla nähty ja näin tauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 -johdossa.

Toiselle jaksolle Haka teki yhden vaihdon, kun hyökkäyksestä Ishamel Yartey jäi sivuun ja tilalle puolustukseen juoksi Eero-Matti Auvinen. Topparin peli jäi kuitenkin lyhyeen, sillä mies katseli epäonnisesti punaista korttia jo vajaan viiden minuutin jälkeen. Niklas Fribergin kädet olivat boksissa Jean Marie Dongoun vyötäisillä ja tuomari Simani Peiman vihelsi pallon pilkulle nostaen Auviselle punaisen kortin rikkeestä, mihin mies ei ollut syyllistynyt.

Yrityksistä huolimatta tuomio ei muuttunut ja topparin kävellessä pois kentältä, Lucas Kaufmann asetteli palloa pilkulle. Kun lupa tuli, laukoi brasilialainen pallon oikeaan nurkkaan, Mika Hilanderin aavistaessa toiselle puolen.

Alivoimalle joutunut koskilaisryhmä vaihtoi takaisin neljän alakertaan, eikä suinkaan luovuttanut toivoa ottelun suhteen. Varsin nopeasti Tim Murray joutui muutamaankin otteeseen torjuntatöihin ja aurinkoisen Tehtiksen yleisö heräsi kotijoukkueen tueksi.

Valkopaidat onnistuivat pitämään Hongan pois vaarallisilta maalipaikoilta. 81. minuutilla koettiin kuitenkin sydämentykytyksiä, kun Dongou pääsi vapaasti laukomaan viidestä metristä. Tämän Hilander poimi kuitenkin vakuuttavasti jalkojensa juuresta ja piti kotijoukkueen pisteessä kiinni.

Hakan hurja taistelu yhden miehen vajaalla kesti loppuun asti ja näin voitolta maistunut tasapelipiste jäi ansaitusti Tehtaankentälle.