AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 25.6.2021

KuPS haki pisteet Oulusta (AC Oulu - KuPS 0-2)

KuPS haki pisteet Oulusta (AC Oulu - KuPS 0-2)

Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseura otti neljännen peräkkäisen voittonsa Veikkausliigassa, kun keltamusta kaatoi Raatin Stadionilla AC Oulun 0-2 (0-1).

KuPS otti ottelun alusta lähtien tahtipuikon haltuunsa ja määritti ottelun kulkua vakuuttavasti. Kuopiolaisten pallollinen pelaaminen oli vahvaa ja pallottomana joukkue prässäsi ahnaasti.

Ottelun avausmaali nähtiin erikoistilanteesta kuudennella peliminuutilla. Urho Nissilän erinomainen kulmapotku kiersi etualueelle nousseen Diogo Tomasin päähän ja toppari puski pallon voimalla etuylänurkkaan. Maali oli keskuspuolustajalle jo kauden kolmas.

KuPS vyöryi hyökkäyksiin kentän jokaiselta kaistalta ja jos joukkue menetti pallon hyökkäysalueella, pallo voitettiin nopeasti takaisin vahvan vastaprässin turvin. 13. minuutilla KuPS oli jälleen lähellä maalintekoa, kun näppärän kulmakuvion päätteeksi pallo pelattiin Nana Boatengille, jonka laukaus kuitenkin viuhui niukasti maalin ohi.

19. peliminuutilla Iiro Järvinen tarjoili keskityksellään loistavan tekopaikan Lucas Rangelille, mutta brassikärjen ohjaus vaikeasta asennosta kajahti oululaismaalin ylärimaan.

Puolen tunnin kohdalla nähtiin ottelun erikoisin episodi, kun erotuomari Oskari Hämäläinen joutui jättämään päähän tulleen iskun vuoksi ottelun kesken ja hänen paikkansa otti neljäs erotuomari Pietu Niinimäkii. Harvinainen tapahtuma sattui KuPS:lle jo toistamiseen tällä kaudella, sillä toukokuun alussa kotiottelussa HJK:a vastaan erotuomari jouduttiin myös vaihtamaan loukkaantumisen vuoksi.

Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkueella oli suuria vaikeuksia päästä pallon kanssa KuPS:n kenttäpuolelle ja keltamustan maalivahti Johannes Kreidl olikin avausjakson liki täystyöttömänä.

37. minuutilla AC Oulun Niklas Jokelainen antoi karmaisevan harhasyötön, mutta Santeri Haarala ei onnistunut viimeistelemään loistopaikasta. Ensimmäinen puoliaika päätettiin maalin vierasjohdossa, mutta terävämmällä viimeistelyllä Palloseura olisi pystynyt iskemään reilusti lisämaaleja.

Toiselle puoliajalle KuPS vaihtoi Juho Pirttijoen tilalle sairastuvalta palanneen Taneli Hämäläisen, joka pelasikin erinomaisen toisen puoliajan KuPS:n puolustuslinjassa.

Kotijoukkue tuli toiselle jaksolle aktiivisempana ja se pyrki paineistamaan KuPS:n puolustusta ensimmäistä puoliaikaa vahvemmin, siinä osittain onnistuenkin. Toisen puoliajan alkutahdit mentiinkin varsin tasaisissa merkeissä.

Reilun tunnin pelin jälkeen KuPS iski ottelun ratkaisun. Diogo Tomasin upea pitkä avaus tavoitti vasemmalla laidalla tyhjään tilaan nousseen Daniel Carrillon, joka jatkoi pallon nopeasti maalin eteen nousseelle Lucas Rangelille. Toista huippupaikkaa Rangel ei jättänyt hyödyntämättä, vaan ohjasi pallon varmasti ohi oululaisvahti Juhani Pennasen.

AC Oulun paras maalipaikka tuli vartti ennen täyttä aikaa. Anselmi Nurmela pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta Johannes Kreidl venyi KuPS:n maalilla mahtavaan torjuntaan.

Ottelun lisäajalla AC Oulun kokenut puolustaja Rafinha repi ensin itselleen keltaisen kortin, jota hän ei sulattanut vaan protestoi voimakkaasti erotuomari Niinimäen tuomiota vastaan. Aikansa Rafinhan kertomuksia kuunneltuaan erotuomari nosti puolustajalle toisen keltaisen kortin myötä punaisen kortin, joten Rafinha on ulkona joukkueiden seuraavasta kohtaamisesta Kuopiossa.

Lisää uutisia