vko.25 // 25.6.2021

Hongalle tärkeä pisteet kotiyleisön edessä (FC Honka - FC Haka 2-1)

Kuva: Juhani Järvenpää

Honka pääsi pelaamaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotiyleisön edessä, kun se kohtasi Hakan Tapiolan urheilupuiston helteisessä torstai-illassa. Vieraat siirtyivät johtoon, mutta Hongan vahva toinen nelivitonen toi voiton 2-1.

Ensimmäisen nelivitosen ensimmäisen tilanteen rakensi Honka kahdennellatoista peliminuutilla. Rui Modesto käytti pallon Lucas Kaufmannilla ja laukoi boksin kulmalta, kuitenkin ohi maalin.

Haka sai huippupaikan siirtyä johtoon 15. minuutilla. Henri Malundama keskitti, ja Andrija Bosnak pääsi puskemaan lähietäisyydeltä. Tim Murray venyi kuitenkin upeaan refleksitorjuntaan ja jatkotilanteesta pallon saanut Ishamel Yartey ei Hongan onneksi osunut kunnolla pelivälineeseen.

Seuraava tilanne syntyi Hongalle 22. minuutilla. Henri Aalto katkoi Hakan pitkän pallon ja Edmund Arko-Menshah tarjoili Jean Marie Dongoulle, mutta Hilander venyi torjuntaan.

Haka avasi ottelun maalinteon, kun kellossa oli 40 minuuttia. Malundama sai pallon boksin reunoilla ja puolustajan laukaus kimposi Modeston jalan kautta Honka-verkkoon.

Maaleja ei jakson viimeisellä viisiminuuttisella nähty, joten tauolle siirryttiin vieraiden maalin johdossa.

Honka tuli toisella jaksolla vahvasti ja iski tasoituksen 49. minuutilla. Modesto riisti pallon Malundamalta ja syötti Dongoulle, joka laukoi vasurillaan tarkasti pallon Haka-verkkoon.

Kaukana ei ollut keltamustien johtomaali kymmenen minuuttia myöhemmin. Dongou pelasi vahvan nousseen tehneelle Hatakalle, mutta puolustajan laukaus ei suuntautunut kohti maalia.

Honka iski voittomaaliksi jääneen 2-1 osuman 70. minuutilla. Haka purki Kaufmannin kulmapotkun, mutta jälkitilanteesta Duarte Tammilehto lähetti keskityksen maalille. Matias Rale oli aiavn vapaana maalin edustalle ja puski varmasti uran ensimmäisellä Veikkausliigamaalillaan Hongan edelle.

75. minuutilla Dongou vapautti vaihdosta kentälle tulleen Demba Savagen nokikkain Hilanderin kanssa, mutta Haka-vahti onnistui torjumaan.

Toinen vaihtopelaaja Jonas Levänen pääsi paikkaan 82. minuutilla, mutta Hilander pysäytti sekä ensimmäisen, että paluupallosta lähteneen toisen kudin.

Hakan Yuori Loen pääsi vielä lisäajalla kokeilemaan vapaapotkusta, mutta laukaus meni hieman ohi Honka-maalin vasemmasta yläkulmasta.

Kun enempää maaleja ei nähty, nappasi Honka erittäin tärkeät kolme pistettä 2-1 lukemin ja nousi yhdeksään pisteeseen.