AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 23.6.2021

"Parhaat pelit tällä kaudella edessä päin" - Interin Matias Ojala luottavaisena

"Parhaat pelit tällä kaudella edessä päin" - Interin Matias Ojala luottavaisena

Matias Ojala kehuu Interin monipuolistunutta pelaamista. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter matkaa keskiviikkona Ilveksen vieraaksi taskussaan seitsemän voittoa yhdeksästä pelatusta Veikkausliigaottelusta tällä kaudella.

Inter on napsinut alkukauden aikana rutiininomaisia voittoja. Keskikenttämies Matias Ojala aprikoi, mitkä asiat ovat olleet hyvän alun kulmakiviä.

– Meille on talvesta lähtien iskostettu tuo meidän pelityyli ja pelitapa, millä pelaamme. Vaikka miehet vaihtuisi, niin jokaisella on selkäytimissä se, miten pelaamme. Vaikka pelit ovat olleet pitkään esimerkiksi 0-0, niin meillä on ollut luotto siihen pelisuunnitelmaamme, että pystymme tekemään tarvittavat maalit ja pitämään oman maalimme puhtaana, Ojala sanoo.

Parasta Interiä ei Ojalan mukaan ole vielä kevään ja alkukesän aikana nähty.

– Uskon, että parhaat pelimme ovat tällä kaudella vielä edessä päin. Peli tulee kehittymään, kun nurmetkin ovat kunnossa ja voimme pelata hyvää pallollista futista. Lisäksi olemme pystyneet muokkautumaan viime kaudesta monipuolisemmaksi. Olimme vähän yksipuolinen joukkue viime kaudella. Kaikki tiesivät, millä ryhmityksellä pelaamme.

- Toki pystyimme silti ottamaan pisteitä, mutta tällä kaudella pelijärjestelmää on välillä muutettu ja pelityyliä vaihdettu olosuhteiden mukaan. Tämän myötä olemme mielestäni yllätyksellisempiä ja taktisesti kypsempiä kuin viime vuonna.

Tämä vaikuttaa Ojalan mukaan selkeästi myös vastustajiin.

– Vastustajien on vaikeampi ennakoida meitä, koska pystymme vaihtamaan ryhmitystä pelien välissä ja sisälläkin. Vaikka vastustajat näkevät aloituskokoonpanomme, he eivät välttämättä pysty päättelemään siitä esimerkiksi, monenko puolustajan linja meillä on, monipuolinen Ojala heittää.

Tämän kaiken lisäksi oululaislähtöinen pelaaja peräänkuuluttaa sitä, että Inter on puolustanut joukkueena kauden aikana todella hyvin.

– Meillä on aika lailla vähiten päästettyjä maaleja. Miehet ovat vaihtuneet puolustuslinjassa, mutta sen ei ole annettu häiritä. Onkohan meillä ollut kertaakaan kahdessa peräkkäisessä pelissä samaa puolustuslinjaa putkeen. On ollut hieno nähdä, kuinka se puolustus on toiminut tästä huolimatta.

Ilves - FC Inter Ratinan stadionilla keskiviikkona 23.6. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia