AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 19.6.2021

Riveiro iloitsi Interin esityksestä - "Olemme vaikeammin ennakoitava joukkue"

Riveiro iloitsi Interin esityksestä - "Olemme vaikeammin ennakoitava joukkue"

Inter kiitti kotiyleisöä voiton jälkeen. (Kuva: FC Inter)

FC Inter palasi voittojen tielle ja piti tuntuman sarjakärkeen, kun SJK kukistui perjantaina maalein 2-0.

Interin päävalmentaja José Riveiro oli tyytyväinen mies raskaan pelipäivän päätteeksi.

– Erittäin hyvä alku. Valmistautumisemme meni nappiin. Vartin pelin jälkeen meidän olisi pitänyt olla johtoasemassa. Sitten peli menetti hieman otettaan loukkaantumisten myötä.

– Meillä ei ole pelaajistoa tällä hetkellä joka paikalle tarpeen verran, joten hieman jouduimme peluuttamaan Noahia [Nurmi] väärällä pelipaikalla. Hän teki kuitenkin fantastista työtä kasipaikalla. En muista SJK:n saaneen ensimmäisellä jaksolla yhtä vaaratilannetta enempää, Riveiro sanoi.

Inter aloitti espanjalaisen mukaan myös toisen jakson väkevästi.

– Pelasimme tauon jälkeen hyvällä energialla ja pidimme tuoreena taas paremmin palloa. Aiheutimme korkealla blokilla SJK:lle ongelmia, mutta emme saaneet maalia ennen kuin SJK-pelaaja puski pallon vapaapotkutilanteessa omiin. Sekin lasketaan, valmentaja myhäili.

Riveiro oli sanonut etukäteen pelaajilleen, että ottelun viimeiselle kolmannekselle olisi hyvä päästä johtoasemassa.

– Maalin jälkeen aloimme väsyä, mikä oli arvattavissa, sillä viime pelistä oli niin vähän aikaa. Tulimme Kuopiosta vasta tiistaina kuudelta aamulla, joten valmistautumisaikamme oli lyhyt. Tiesimme, että loppu tulee olemaan vaikea meille, joten meidän täytyy olla siinä kohtaa johtoasemassa, Riveiro kertasi ja kertoi olevansa jälleen ylpeä pelaajien suorituksesta sekä sitoutumisesta.

Inter aloitti perjantain ottelun epätyypillisemmin neljän pelaajan puolustuslinjalla. Riveiron mielestä joukkue pystyy tällä kaudella muuttamaan muotoaan viime kautta selvästi kivuttomammin.

– Olemme valmiimpia käyttämään eri muodostelmia. Se oli yksi asia, mikä tehtiin kaikille selväksi jo kauden alussa. Meillä on useampia variaatioita ja pystymme muuttamaan muodostelmaamme myös paremmin vastustajan pelitavan mukaan.

– Olemme tämän ansiosta vaikeammin ennakoitava joukkue, mikä on tärkeää, kun pelaajamateriaali on hieman kapeampi. Uskon, että tänään SJK ei odottanut meidän avaavan 4-1-4-1-muodostelmalla, mikä edesauttoi hyvään alkuun ja pelin kontrolliin saamiseen. Pelaajat ovat olleet hyvin vastaanottavaisia näiden asioiden harjoittelussa, mistä heille on annettava krediittiä, Riveiro kehuu.

Lisää uutisia