vko.24 // 19.6.2021

Inter kaatoi SJK:n kotonaan (FC Inter -SJK 2-0)

Inter kaatoi SJK:n kotonaan (FC Inter  -SJK 2-0)

Kuva: FC Inter

FC Inter palasi voittojen tielle kaatamalla SJK:n lukemin 2-0. Seinäjokisten ryhmä on ollut viime kausien aikana Interille vaikea vastustaja, mutta perjantain taistossa voittajasta ei ollut lopulta epäselvyyttä.

Ottelun alku oli tyypillistä Interiä kotinurmella. Pelin päällä oltiin heti ja maalipaikkoja siunaantui. Ensimmäisen viiden minuutin aikana verkko olisi voinut paremmalla onnella venyä vaikka kahdesti. Ensimmäisenä maalia pääsi yrittämään Aleksi Paananen rangaistusalueen sisältä hyvän kuvion päätteeksi, mutta osuma takaviistosyöttöön jäi huonoksi ja laukaus ohjautui ohi maalin. Heti seuraavalla minuutilla Martti Haukioja pääsi kokeilemaan kutinsa voimakkuutta, mutta pallo jysähti ylärimaan parin kimmokkeen kautta.

Hyvä alku ja hallintajakso meni hieman pilalle, kun Interillä alkoi jälleen loukkaantumishuolet. Aleksi Paananen siirtyi vaihtopenkille vajaan puolen tunnin kohdalla. Myös Juuso Hämäläinen oli lähellä jättää pelin kesken laskeuduttuaan huonosti pääpallotilanteen jälkeen. Raisiolainen kuitenkin näytti sisuaan ja taisteli ottelun loppuun asti.

Avauspuoliskon lisäminuuteilla Timo Furuholm pääsi kokeilemaan samankaltaista laukausta takakulmaan kuin viime kotipelissä IFK Mariehamnia vastaan. Tällä kertaa pallo ei helähtänyt sisäsivuverkkoon, vaan se tippui maalin katolle. Pelitapahtumat huomioiden pukukoppiin siirryttiin hieman yllättäen maalittomassa taukotilanteessa.

Inter oli joukkueista se, joka loi läpi ottelun parempia maalipaikkoja. Paanasen keskikentällä korvannut Noah Nurmi pääsi kuin varkain nokikkain Jesse Östin kanssa hyvän joukkueprässin jälkeen. Nurmen matala yritys pysähtyi kuitenkin maalivahdin haaroihin.

Kymmenen minuuttia Nurmen yrityksen jälkeen Inter vihdoin osui. Matias Ojala toimitti sisäkierteisen sivuvapaapotkun maalille, ja SJK:n oma pelaaja jatkoi pallon päällään yläkulmaan. Ansaittu johtomaali syntyi pelin 64. minuutilla.

SJK sai ottelun parhaan maalipaikkansa 73. minuutilla, kun Joonas Lepistö pääsi kokeilemaan kahdeksasta metristä täysin vapaasti. Laukaus meni kuitenkin pallon verran ohi tolpan, kun vastaan tullut Henrik Moisander sai häirittyä tilanteessa.

Viimeisen kymmenen minuutin aikana huomasi, että tiivis ottelutahti on tehnyt tehtävänsä. Energiatasot olivat kotijoukkueella fyysisellä puolella vähissä, ja SJK sai kovan paineen Interin alueelle. Painostus ei päätynyt kuitenkaan tulostaululle SJK:n toivomalla tavalla. Lisäajan toisella minuutilla SJK-pelaaja antoi huonon palautuksen puolustussuuntaan, johon Furuholm pääsi väliin ja tätä myöten puolesta kentästä suoraan läpiajoon. Kapteenin laukaus löysi tehtaan takuulla alakulmaan. Maali oli hänelle kauden kolmas.