AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 19.6.2021

"Edelleen meidän tulee olla tehokkaampia" - Valakari pääosin tyytyväinen KuPS:n esitykseen

"Edelleen meidän tulee olla tehokkaampia" - Valakari pääosin tyytyväinen KuPS:n esitykseen

Anton Popovitch on iskenyt KuPS:n voittomaalin. (Kuva: Juha Leskinen)

KuPS venytti voittoputkensa Veikkausliigassa jo kolmeen otteluun kaadettuaan FC hongan lauantaina lukemin 2-1 (0-1).

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari oli voiton jälkeen huojentunut, mutta kertoi olleensa joukkoineen luottavainen läpi koko ottelun.

- Pukukopissamme oli ensimmäisen puoliajan jälkeen todella rauhallista. Tiesimme, että jatkamalla omaa pelaamistamme saamme tarvittavat maalipaikat ja hyvän tuloksen ottelusta.

- Teimme pienen taktisen vaihdon ja otimme Lucasin (Rangel) heti toisen puoliajan alkuun kentälle, hän toi meille erilaisen vaihtoehdon hyökkäykseen, Valakari kertoi.

Viime otteluissa KuPS on onnistunut maalinteossa myös henkilökohtaisten taidonnäytteiden ansiosta. Valakarin mukaan joukkue ei saanut myöskään toisella puoliajalla mitään ilmaiseksi, vaan maalit tulivat kovan työnteon kautta.

- Ensimmäinen maali tuli Upin hienon suorituksen päätteeksi. Hyvä pieni harhautus, jalka vapaaksi ja loistava laukaus yläkulmaan. Toinen maali oli taas seuraus meidän hyvin toimineesta prässäämistämme, Valakari kertasi ratkaisumaaleja.

Päävalmentaja löysi joukkueensa pelistä paljon hyvää, mutta toisaalta joukkueen pelaamisessa on edelleen terävöittämistä.

- Olen tyytyväinen oman rangaistusalueemme puolustamisesta. Lopussa Honka sai luotua painetta meidän alueellemme, mutta selvisimme tilanteista. Edelleen meidän tulee olla tehokkaampia omissa paikoissamme. Saimme jälleen luotua hyvän määrän maalipaikkoja, joissa meidän tulee olla kliinisempiä, Valakari arvioi.

Lisää uutisia