vko.24 // 16.6.2021

Huuhkajille niukka tappio

Suomi taipui Venäjälle. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen A-maajoukkueen urakka EM-lopputurnauksessa jatkui Pietarissa ottelulla Venäjää vastaan. Venäjä voitti tiukan taiston lopulta 1-0 (1-0).

Ottelu näytti saavan Huuhkajien kannalta huikean alun, kun Joel Pohjanpalo puski pelin kolmannella minuutilla Jukka Raitalan keskityksen verkkoon. Tarkistusten jälkeen osuma kuitenkin hylättiin niukkana paitsiona.

Pohjanpalo oli muutenkin vaarallisella pelipäällä ja Venäjän puolustus sai olla hänen kanssaan koko ajan varpaillaan.

Suomen harmiksi Venäjä iski ottelun ensimmäisen maalin juuri ennen taukoa. Aleksei Mirantshuk sai Artjom Dzjubalta syötön ja nosti pallon Lukas Hradeckyn käsien ulottumattomiin.

Toisella puoliajalla peli aaltoili päästä päähän ja päävalmentaja Markku Kanerva haki vaihdoilla lisää voimaa Huuhkajien hyökkäykseen. Toivottua tulosta ei kuitenkaan saatu aikaiseksi.

Seuraavaksi Huuhkajat kohtaa ensi maanantaina Belgian.