vko.24 // 14.6.2021

SJK puristi voiton Ilveksestä (SJK-Ilves 1-0)

SJK väänsi voiton Ilveksestä. (Kuva: SJK)

SJK otti pitkästä aikaa kotivoiton, kun se kaatoi Ilveksen kovan taistelun jälkeen 1-0 (0-0).

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen, eikä kummallakaan joukkueella ollut mitään todella hyviä maalipaikkoja. Ja kuten aina Ilvestä vastaan, peli on kovaa taistelua jokaisesta pallosta. Kenties tässä Ilves oli hieman niskan päällä ensimmäisen puoliskon aikana.

Toisella jaksolla SJK paransi peliään ja pallo alkoi liikkua. Molemmilla oli edelleen hetkensä, mutta SJK otti pelin enemmän haltuunsa ja loi useamman tekopaikan. Parhaat paikat tuli Denys Oliinykille ja lopulta voittomaalin tehneelle Cristhian Valencialle. Ilves kuitenkin kesti aina 77. peliminuutille asti.

Voittomaalissa Murilo lähti nousemaan vasenta laitaa ja toppari Valencia tuli tilanteeseen mukaan. Murilo voitti Ilves-puolustajan laidassa ja pääsi keskittämään erinomaisesti aivan maalin eteen, missä Valencia oli nousullaan yllättänyt Ilves-puolustuksen, ja puski pallon alaspäin vapaasta paikasta. Pallo upposi ja SJK:n juhlat alkoivat.

Ilves tuli kuitenkin vielä kovaa lopussa ja erotuomari antoi runsaasti lisäaikaa. Lisäajalla Ilves sai vapaapotkun aivan rangaistusalueen rajalta, mutta Joona Vetelin veto meni päätykatsomoon.